Ten Rengine Göre Renkli Lens Seçimi

Katılım
20 Ağustos 2010
Mesajlar
36
Tepki
30
Puan
18
Yaş
36
Konum
istanbul
.... AÇIK GÖZ RENKLERİ İÇİN RENKLİ KONTAKT LENS SEÇİMİ
Yaratmayı amaçladığınız etkiye göre vurgulayıcı veya opak renklerde kontakt lens seçmeniz gerekir. Eğer sadece doğal renginizi vurgulamak istiyorsanız yarı saydam lensler sizin için ideal seçim olacaktır. Bu tip kontakt lensler göz renginizi canlandırır. Parlaklık katabilen bu tür lensler gözlerinizin daha ışıltılı görünmesini sağlar. “Boyut” özellikli bazı lensler de parlaklığın yanı sıra gözünüze derinlik de kazandırır.
Macera ruhunuz öne çıktıysa ve daha dramatik bir değişiklik istiyorsanız opak renklerdeki kontakt lensleri de kullanabilirsiniz.
Eğer ilk kez böyle bir girişiminiz olacaksa ve tam olarak ne istediğinizi de bilmiyorsanız vurgulayıcı kontakt lenslerle başlamanızda fayda var. Böylece dostlarınız daha alımlı göründüğünüzü fark etmelerine rağmen bunun nedenini anlamakta zorlanır!

.... KOYU GÖZ RENKLERİ İÇİN RENKLİ KONTAKT LENS SEÇİMİ
Eğer göz renginiz koyuysa ve birkaç sene önce renkli lens denediyseniz sonuçtan memnun kalmamış olmanız büyük olasılık. Eski jenerasyon renkli kontakt lensler başarılı değildi. Ancak, yeni teknoloji sayesinde renkli kontakt lensler koyu renk gözlerde mucizeler yaratabiliyor. Ancak bilinmesi gereken bir nokta vurgulayıcı lenslerin kahverengi gözlerde etkili olmadığıdır. Kahve rengi gözleri olanların tek seçeneği opak lenslerdir. Bunun yanı sıra renk seçiminde de dikkatli olmak gerekir. Seçeceğiniz lens renginin cildinizle uyumlu olması çok önemlidir.Kaynakwh:
Ne yazık ki koyu renk gözleri olan insanlar vurgulama lensi kullanamaz. Eğer gözleriniz kahverengiyse, koyu mavi veya yeşil vurgulama lensleri hiçbir işe yaramayacaktır. Ancak opak kontakt lensler harika bir etki yaratabilir
 
OP
CİGDEMKBBC
Katılım
20 Ağustos 2010
Mesajlar
36
Tepki
30
Puan
18
Yaş
36
Konum
istanbul
Artık insanlar sık sık göz renklerini değiştiriyorlar. Hele günlük, haftalık, aylık kullanılabilen leslerin çoğalmasıyla, kadınlar her gün farklı yüzlerle dolaşmaya başladılar. Elbette bu farklı gözlere, en doğru makyajı yapmak gerekiyor. Bazı ipuçlarına dikkat ederek, mükemmel bir görüntüye sahip olabilirsiniz.


Lensleriniz yeşilse; kırmızı ve zengin tonlarda kahverengi krem göz farı kullanın. Maskara konusunda tercihiniz, siyah veya kahverengi olsun. Kesinlikle yeşil göz farı, makyaj çantanızda yer almasın.


Lensleriniz maviyse; önce kendinize güzel bir kırmızı ruj satın alın. Kahverengi toz göz farını tercih edin. Ayrıca menekşe ve lavanta rengi göz farları da sizin için ideal. Maskaranız, kahverengi veya siyah olsun. kesinlikle mavi göz farı ya da maskara kullanmayın.


Lensleriniz açık kahverengiyse; çok fazla seçeneğiniz var. Yakıştırdığınız tonlarda hemen hemen tüm renkleri kullanabilirsiniz. Uçuk kahverengi tonlarında kahverengi veya kahverengiye dönük yeşil, pastel toprak renklerindeki göz farları, size çok yakışacak. Bunun yanısıra koyu, vurgulayıcı tonlardaki kahverengi göz farlarını da kullanabilirsiniz. Menekşe ve lavanta renklerini de tercih edebilirsiniz. Maskaranız ise, siyah!


Lensleriniz menekşe rengiyse; göz makyajınız kuvvetli, göz alıcı, çarpıcı olmalı. Gri ya da siyah eye-liner kullanın. Pastel tonlardaki göz farlarının hemen hemen hepsi. Çarpıcılığı koyu renklerdeki eye-liner ile sağlayacaksınız. Maskaranız, siyah. Menekşe rengi veya mor göz farından kesinlikle kaçının.
 
OP
CİGDEMKBBC
Katılım
20 Ağustos 2010
Mesajlar
36
Tepki
30
Puan
18
Yaş
36
Konum
istanbul
:) RİCA EDERİM KIZLAR LENS İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORU VE İSTEĞİNİZDE YARDIMCI OLABİLİRM.3 YILDIR OPTİK VE LENS ÜZERİNE BİR SEKTÖRDE ÇALIŞIYORUM ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLAMK İSTERİM :) :fisfis:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Tesekkürler canım

aslında ben dereceli gözlük kullanıyorum lens almak istiyorum ama sigorta karşılıyor mu bilgin var mı canım

bir de düşme ihtimali nedir?
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler :hhhhhh:

Ben numaralı lens kullanıyorum. Şeffaf; ama son lenslerimde bitsin renkli kullanmaya başlayacağım :panter:
 
OP
CİGDEMKBBC
Katılım
20 Ağustos 2010
Mesajlar
36
Tepki
30
Puan
18
Yaş
36
Konum
istanbul
CANIM LENSLER MAALESEF SSK TARAFINDAN KARŞILANMIYOR AMA FİYATLARI ZATEN
MAKUL ÖĞRENEĞİN SAĞ GÖZ -1.25 MİYOP GÖZLÜK KULLANIYORSUN LENSE GEÇTİĞİNDE -0.25 DERECE DÜŞÜYOR VE -1.00 KULLANIYORSUN.BENDE MİYOPUM VE GÖZLÜKLE HİÇ RAHAT EDEMİYORUM SÜREKLİ PC BAŞINDA OLDUĞUM İÇİNDE DEVAMLI TAKMAK ZORUNDAYIM GÖZLÜK BİR SÜRE SONRA BURUNDA İZ YAPIYOR :( SİNİRİ OLUYORUM :)
O YÜZDEN LENS KULLANIYORUM BENDE.İSTERSEN HERHANGİ BİR OPTİKÇİYE GİDEREK DENEME LENSİ KULLANMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLE ÜCRETSİZDİR.EĞER MEMNUN KALIRSAN KUTUSUNU SATIN ALARAK LENS KULLANMAYA BAŞLAYABİLİRSİN :eek:
 

Denizce

Yeni Üye
Katılım
14 Eylül 2011
Mesajlar
5
Tepki
3
Puan
3
Yaş
36
Konum
İstanbul
Gözlerim ela ama yine de seviyorum renkli lensleri ve nerdeyse hepsini denedim. Güzel paylaşım için teşekkürler! :)
 

çitlenbikk

Daimi Üye
Katılım
30 Mart 2013
Mesajlar
350
Tepki
366
Puan
63
Konum
istanbul
Paylaşım için teşekkürler ,
gözlerim yeşil memnunum değişikliğe gerek görmüyorum,( Bir zamanlar kullandım hemde sabah takıp akşam çıkarıyordum ) yanlız göz bozukluğu olan arkadaşlarıma nacizane tavsiyem lens kullanırlarsa bir kaç yıl içinde göz numarasında gerileme oluyor. gözde çok uzun süre kalacak lensler tavsiye etmem göz bebekleriniz de hava almalı
 

bsrce

Yeni Üye
Katılım
23 Eylül 2013
Mesajlar
12
Tepki
11
Puan
3
Konum
istanbul
ben lens kullanıyorum şeffaf numaralı renkli lens düşünüyorum ama ne bilim doğal duruyor mu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst