Tel şehriyeli pirinç pilavım

cerenimo41

Daimi Üye
Katılım
26 Aralık 2011
Mesajlar
814
Tepki
687
Puan
93
Konum
Bozüyük
7wd57.jpg
malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tere yağı
2 çay kaşığı limon suyu, tuz
3 bardak su
yapılışı:ilk önce tel şehriyemizi 1 yemek kaşığı sıvı yağla hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz pirincimizide yıkıyıp süzdükten sonra şehriyemize ilave edip 1 yemek kaşığı tere yağımızla pirinçler tıkır tıkır olana kadar kavuruyoruz kavurduktan sonra suyumuzuda ilave edip içine tuzumuzu ve iki çay kaşığı limon suyunu damlatıp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte 25 dk pirinçler yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz afiyet olsunnn:)
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Pirinç pilavını ölçüye yapanlardan değilim.Göz kararım vardır ve cukk oturmuştur artık.
Ellerine sağlık bilmeyenler yada yeni başlayanlar için yararlı olucaktır eminim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst