Tekirdağ Köftesi Yapımı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1.jpg


Tekirdağ Köftesi Yapımı


Malzemeler:

400 Gram Orta Yağlı Kıyma
50 Gram Ekmek
35 Gram Soğan
4 Gram Sarımsak
7 Gram Tuz
2 Gram Karabiber
2 Gram Kimyon

Hazırlanışı
Köftelik orta yağlı kıymanın içine belirtilen miktarda soğan ve sarımsak rendelenir ve ekmek küçük parçacıklar halinde ufalanır. Hepsinin belli bir karışımı sağlandıktan sonra uygun miktardaki tuz, kimyon ve karabiber de eklenerek, malzemelerin etkin dağılımı için hamur iyice yoğrulur. Daha sonra yoğrulan hamur buzdolabında tercihen 12 – 18 saat kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan 15-16 gr parçalar alınarak silindir şekli verilir ve arzuya göre teflon tavada veya yağa bandırarak elektrikli grillde sütlü kahve renk alana kadar pişirilir. Arzuya göre acı sos, domates ve közlenmiş biber ile servis edilir.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst