Taze Sogan Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Bild+026.jpg


malzeme
15 adet taze sogan
250 gr patates
2 ymek kasigi pirinc
150 gr süzme yogurt
1 kuru sogan
2 yumurta sarisi
1 kahve kasigi kekik
biraz muskat rendesi
tuz karabiber
1,250 ml et suyu yada tavuk suyu
yarim cay bardagi hakiki zeytinyag
üzerine
3 yemek kasigi zeytinyag
2 adet taze sogan

tencereye yagi koyun .üzerine temizlediginiz soganlari ve kuru sogani ince dograyip tencereye koyup biraz kavurun
soyup küp seklinde dogradiginiz patatesleri ekleyin tencereye yaklasik bes dakika berberce kavurun


tencereye iki yemek kasigi pirinc ilave edin .kekigi ,tuzu ,karabiberi muskati ile tatlandirin


suyunu ekleyin kaynamaya birakin. yaklasik 20 dakika pisirin .orta ateste pisirelim kapagini yarim kapatin ki
su kaybi fazla olmasin


pisen corbamizi el blendirindan cekelim hic parca kalmasin


yumurta sarilarini yogurdu bir kasede iyice karistiralim .yaklasik yarim cay bardagi sicak su ilave ederek inceltelim corbadan da bir kepcede ilave edip yumurtali karisima,geri hemen corbaya ilave edip karistiralim (tencereniz ocaktan alinmis olmali .)


kücük bir tavada zeytinyagini isitin .üzerine dogradiginiz soganlari atip iyice kizartin. kekik seviyorsaniz bu asmada yarim cay kasigi daha ekleyebilirsiniz


corbanizin üzerine gezdirip servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun tezat gelsede deneyin derim ;)


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ben fransiz usulü sogan corbasi denemistim ama hic sevmedim tadini ne yalan söyliim fakat esimle kizim begendiler ama birdaha yapmana gerek yok demislerdi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst