Taze Nohut Ezmesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul




Taze Nohut Ezmesi

Açık renkli, kağıt gibi ince ve açık yeşil renkli kabuklarının içersinde dizili olan, güzel görünüşlü taze nohutlar, hafif tatlımsı leziz bir tada ve harika gevrek bir dokuya sahip. Kabuklarından ayrılmış taze nohutların, açık yeşilden koyu yeşile kadar renk renk tonları var. Kabuklarını açmak çok kolay ve her kabuğun içersinde 2 veya 3 adet nohut oluyor. Bol lifli olan taze nohutun protein ve vitamin içerdiği de bilinmekte.

Buharda pişirilerek, kavrularak veya haşlanarak çok çeşitli tarifler de yapılabilir.

Meksika ürünlerinin satıldığı marketlerde sıklıkla rastladığım taze nohut, Californiya'da, Nisan ve Ekim ayları arasında hasat yapılmaktadır. Yılın diğer aylarında ise Meksika'dan Amerika'ya ithal edilmektedir.
c+085.JPG

Ayıklanmış taze nohut...

c+127.JPG

Buharda pişirilen taze nohut...


c+125.JPG

Ezme için kullanılacak malzemelerdenbazıları karıştırma kabında...


c+139.JPG

El blenderi ile karıştırlan malzemeler...el blenderi yerine, mutfak robotu da kullanılabilir...

Hazırlanan lezzetli ve değişik taze nohut ezmesi, yanında krakerle veya resimdeki gibi ekmek dilimlerine sürülerek servis yapılabilir...

Malzemeler:

1/2 kg taze nohut (ayıklanmış)
1/2 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1/2 su bardağı ayıklanmış maydanoz
2-3 adet taze soğan (doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı ceviz içi
1/4 su bardağı zeytinyağ
1 büyük dilim bayat ekmek içi

Süslemesi için:

1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
yeteri kadar zeytin dilimleri
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Servis yapmak için, yeterince ekmek dilimi veya kraker
Hazırlanışı:

  1. Buharda pişirme aletini derin bir tencereye koyunuz ve aletin üstüne çıkmayacak kadar tencereye su koyunuz.
  2. Buharda pişirme aletine nohutların tamamını koyup, orta ateşte 20-30 dakika kadar nohutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Ilıklaşması için tencereden çıkarıp bekletiniz.
  3. Ayrı bir derin karıştırma kabında pişmiş ve ılık hale gelmiş nohutları, yoğurt, sarımsak, maydanoz, taze soğan, tuz, karabiber, ceviz içi, ekmek içi ve zeytinyağını el blenderiyle iyice karıştırınız.
  4. Kabın üzerini kapatıp hazırladığınız karışımı buzdolabında 10-15 dakika (tatların birbirine geçmesi için) dinlendirip soğutunuz.
  5. Hazırladığınız soğumuş karışımı, küçük ve ince kesilmiş ekmek dilimlerinin üzerine kalınca sürüp, servis tabağına yerleştiriniz.
  6. Dilimlerin üzerine zeytin dilimleri yerleştirip, kırmızı biber serperek süsleyiniz. Hafif zeytinyağı gezdirerek servis yapınız.
4- 6 kişilik
Afiyet olsun
Kaynak : herdemece.blogcu

 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Hic görmemistim, aslinda taze nohuttan heberim bile yoktu.
Merak ettim dogrusu.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende bilmiyordum kuseyen'in canı çekmiş nasıl yapıcam diye sordu bende tarif bulup ekledim :zuzu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst