Taze Bakla Kızartması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
566334689846.jpg


Taze Bakla Kızartması

Yarım kg bakla
1 litre su
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Sos için: 1 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarmısak
1 tutam toz zencefil
1 adet kesmeşeker
1 kahve fincanı su, tuz

YAPILIŞI:

Baklayı ayıklayıp yıkayın. Su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca baklayı tencereye alıp yarı yarıya haşlayın. Süzüp kurulayın. Un, zencefil, karabiber ve tuzu harmanlayıp baklayı bu karışıma bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sosu için, domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp salça, küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, zencefil, kesmeşeker ve tuz ilave edip karıştırarak birkaç dakika sote edin. Suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ocaktan alın. Baklayı servis tabağına aktarın. Üzerine sos gezdirip servis yapın.

Takvim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst