Tavuklu Yufkalı Pilav

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
182504.jpg



6 kişilik
Malzemeler

400 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su b ardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Tavuk etinin üzerine 2 bardak su ekleyip 25 dakika pişirin. Suyunu süzün, tavuk etlerini didikleyip hazırlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin üzerine rendelenmiş soğanı ve pirinci koyup kavurun.
Küp şeklinde doğranmış havucu ve bezelyeleri de ekleyip üzerine tavuk suyunu koyun.
Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.
Fırın tepsisinin içine yufkaları yerleştirip üzerine az pişen tavuklu pilavı koyun. Kenarları sakmış olan yufkaları üzerine kapatın.
Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp üzerine sürün.
200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Tamam Şekercim hele yapayım yarın güzel olup olmadığını yazarım sana balım Nk mın da dediği gibi perde pilavı gibi bu tarifde :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst