Tavuklu ve Kıymalı Bademli Pilav

T

tugceyildiz

Misafir
Tavuklu ve Kıymalı Bademli Pilav

attachment.php


İÇİNDEKİLER
1 yemek kaşığı tereyağı
220 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı yenibahar
1/2 yemek kaşığı tarçın
1/8 yemek kaşığı toz karabiber
1.2 lt sıcak su
1,5 yemek kaşığı tuz
250 gr kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
400 gr pişmemiş Amerikan pirinci
100 gr çiğ badem



HAZIRLANIŞI
Tereyağını büyük bir tavada orta ateşte eritin ve kıymayı kahverengi olana dek pişirin. Yenibahar, tarçın ve karabiberi de ekleyip, 1 dakika daha pişirin. Sıcak suyu dökün, tuz ekleyin ve tavuğu da tavaya alın. Kapağını kapatın ve 25 dakika tavuğun kanı gidene kadar pişirin.
Tavuğu tavadan alın ve didikleyin. Didiklenmiş tavuğu yeniden tavaya alın ve pirinci ekleyin. Kapağını kapatın ve pirinç yumuşayıp karışımın suyu çekilinceye kadar 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Başka bir tavada bademleri orta ateşte 5 dakika ya da açık kahverengi olana dek kavurun. Bademleri tavuk ve pirinç karışımının üstüne serpin.
 

Ekli dosyalar

  • Tavuklu ve Kıymalı Bademli Pilav.jpg
    Tavuklu ve Kıymalı Bademli Pilav.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 40

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bende tavuk gögsü almayi düsünüyorum ama bulgur pilavim vardi.
Harika görünüyor. :durbun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst