incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
-1 paket arpa şehriye
-2 adet tavuk göğsü
-1 kavanoz garnitür (bezelye, havuç, patates)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1/2 demek dereotu
-1/2 demet maydonız
-5 tane yeşil soğan
-1 kase kornişon turşu
-1 küçük kutu konserve mısır
-limon suyu
-tuz, karabiber,pul biber
-1,5 lt su
Hazırlanışı:Tencereye suyu koyup tavuk göğüslerini haşlayın...
Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalara ayırın...
Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup kızıdırın ve şehriyeyi ilave edip pembeleşene kadar kavurup üzerine tavuğu haşladığınız suyu ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakın (gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz)
Pişen şehriyeleri yaklaşık 15dk dinlendirin..
Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp kornişonlarıda minik minik doğrayın...
Garnitürü ve mısırı yıkayıp suyunu süzdürün...
Dinlenen şehriye derin bir kabın içerisine alınıp hazırlanan malzemeleri şehriyeye ekleyerek karıştırın tuzunu, baharatlarını ve limonunu ekleyip soğuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun...
ALINTI

-1 paket arpa şehriye
-2 adet tavuk göğsü
-1 kavanoz garnitür (bezelye, havuç, patates)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1/2 demek dereotu
-1/2 demet maydonız
-5 tane yeşil soğan
-1 kase kornişon turşu
-1 küçük kutu konserve mısır
-limon suyu
-tuz, karabiber,pul biber
-1,5 lt su
Hazırlanışı:Tencereye suyu koyup tavuk göğüslerini haşlayın...
Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalara ayırın...
Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup kızıdırın ve şehriyeyi ilave edip pembeleşene kadar kavurup üzerine tavuğu haşladığınız suyu ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakın (gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz)
Pişen şehriyeleri yaklaşık 15dk dinlendirin..
Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp kornişonlarıda minik minik doğrayın...
Garnitürü ve mısırı yıkayıp suyunu süzdürün...
Dinlenen şehriye derin bir kabın içerisine alınıp hazırlanan malzemeleri şehriyeye ekleyerek karıştırın tuzunu, baharatlarını ve limonunu ekleyip soğuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun...
ALINTI
