Tavuklu Pratik Gül Böreği

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
tavukluborek.jpg

Tavuklu Pratik Gül Böreği

Gerekli Malzemeler
1 adet Bütün Göğüs
3 adet hazır yufka
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı
Bütün göğüs etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte bir tencereye koyup haşlayın. Et tamamen yumuşayınca suyunu süzüp eti tel tel ayırın.

Bir kasede yoğurt ve yumurtayı tuz, karabiber ekleyip çatalla çırpın.

Yufkaları 4 eşit parçaya kesip 12 adet üçgen yufka elde edin.
Hazırladığınız yoğurtulu karışımla tel tel ayrılmış tavuk etlerini karıştırın. Karışımdan yufkaların geniş tarafına bir miktar malzeme koyup rulo yaparak sarın ve gül şeklinde kıvırın. Uç kısmını çok az ıslatarak açılmaması için yapıştırın.

Bir tavada sıvıyağı kızdırıp börekleri nar gibi kızarıncaya kadar her iki tarafını da çevirerek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst