Tavuklu Bulgur Pilavı - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su+1 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
- arzuya göre 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Tereyağı tencere içerisine alınarak eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve bütün haldeki sarımsak beraberce yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştiği zaman salça eklenerek hepsi birlikte çevrilir. Tencereye kaynar haldeki su eklenir, 1-2 dakika ateşte tutularak üzerine ayıklanıp yıkanmış bulgur eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave edilerek bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince pilavın hemen üzerine haşlanmış tavuk parçaları da konularak demlenmeye bırakılır. Üzerine pul biber dökülerek servis edilir.



ALINTI
Bulgur+Pilav%C4%B1.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst