incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su+1 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
- arzuya göre 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Tereyağı tencere içerisine alınarak eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve bütün haldeki sarımsak beraberce yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştiği zaman salça eklenerek hepsi birlikte çevrilir. Tencereye kaynar haldeki su eklenir, 1-2 dakika ateşte tutularak üzerine ayıklanıp yıkanmış bulgur eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave edilerek bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince pilavın hemen üzerine haşlanmış tavuk parçaları da konularak demlenmeye bırakılır. Üzerine pul biber dökülerek servis edilir.
ALINTI

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su+1 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
- arzuya göre 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Tereyağı tencere içerisine alınarak eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve bütün haldeki sarımsak beraberce yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştiği zaman salça eklenerek hepsi birlikte çevrilir. Tencereye kaynar haldeki su eklenir, 1-2 dakika ateşte tutularak üzerine ayıklanıp yıkanmış bulgur eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave edilerek bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince pilavın hemen üzerine haşlanmış tavuk parçaları da konularak demlenmeye bırakılır. Üzerine pul biber dökülerek servis edilir.
ALINTI
