Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Tavuk Sarma

Konu, 'Tavuk yemekleri' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    Tavuk Sarma

    Malzemeler :
    2 adet tavuk göğsü
    Yarım paket donmuş ıspanak
    1 orta boy soğan
    1 adet kırmızı biber
    Tuz ,karabiber,kekik
    Sıvıyağ
    Salça Sosu:
    2 yemek kaşığı salça
    2 su bardağı su
    2 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tuz karabiber

    Yapılışı :

    Tavuk göğsünü alırken kasaptan inceltmesini ve hafifçe dövmesini isteyin.
    Tavaya hafif sıvıyağ ekleyip üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin.Hafif kavurduktan sonra ince doğranmış kırmızı biberi ekleyin.Daha sonra ıspanağı ekleyerek 5-7 dakika kavurun.Baharatlarını ekleyin.Soğuması için bir kenarda bekletin.
    Tavuk parçalarını tezgahın üzerine yayın.Üzerine tuz serpiştirin.Her bir pasrçaya (büyüklüğüne göre)1 yemek kaşığı iç harçtan koyun.Daha sonra sıkı rulo şeklinde sarın.Bütün tavuk parçalarına aynı işlemi uygulayın.
    Fırın tepsisine yerleştirin.
    Sos için tavada tereyağı ve sıvıyağı karıştırarak eritin.Üzerine salça ve suyu ekleyin.Salçanın iyice cözülmesi için karıştırın.Sarımsağı rendeleyip baharatları ekleyin.2-3 dakika kaynatıp fırın tepsisindeki tavukların üzerine gezdirin.
    Önceden ısıtılmış 180 c fırında iyice kızarana kadar bekletyin.(ben yıldız şehriyeli pilav ile servis ettim)

    Not:Tavukları rulo yaptıktan sonra 1 gece buzlukta bekletip ertesi gün buzu çözülmeden soslayıp fırına verirseniz daha lezzetli oluyor.

    Afiyet Olsun...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Alıntıdır.