Tavuk Rulo

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Tavuk%20Rulo292-5341_292.jpg


Tavuk Rulo

Hazırlama Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 15 dakika

Servis Önerisi : 4 kişilik

Malzemeler:

4 adet tavuk göğüs eti

1 çay kaşığı tuz, karabiber

İç harcı için;

3 diş sarmısak

1 çay kaşığı köri tozu

1 çay kaşığı kırmız toz biber

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

4 ince dilim (10 x 10 cm) taze kaşar peyniri

Kızartmak için;

1 yemek kaşığı un

4-5 adet etimek (2 yemek kaşığı galeta unu da kullanabilirsiniz)

1 adet yumurta

1/2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Kemiksiz tavuk göğüs etini kasapta dövdürerek iyice inceltin. (evinizde bir bıçağın kalın sapıyla döverek de inceltebilirsiniz) Etleri bir ortalı defter kalınlığına getirip ortadan ikiye bölerek 8 parça et elde edin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip bir kenarda bekletin.

Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için; sarmısakları, pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Üzerine incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyip köri ve kırmızı biberi serpiştirdikten sonra karıştırın.

Hazırladığınız iç harcını tavuk etlerinin uçlarına paylaştırın. Üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyup sıkıca sararak rulo haline getirin. Kürdanlar ruloları 2-3 yerinden tutturun. (Böylece tavuk ruloları pişerken açılmaz.)

Diğer taraftan, etimekleri robotta çekip bulgur tanesi büyüklüğüne getirdikten sonra bir tabağa aktarın. (etimek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz)

Bir başka çukur tabağa yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpın. Unu da bir tabağa yerleştirin. Sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırın.

Rulo tavukları önce una sonra yumurtaya buladıktan sonra son olarak etimeklere ya da galeta ununa batırın. Ruloları kızgın yağda, altın sarısı oluncaya kadar çevirerek kızartın. Üzerine kağıt havlu serili bir tabağa alın. Biraz ılık hale gelmelerini bekleyip kürdanlarını çıkarın. Keskin bir bıçakla ortadan kesip sebze garnitürüyle servise sunun.

İsterseniz tavukları un, yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra üzerine fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip 175 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika kadar pişirin. Böylece diyet bir yemek hazırlamış olursunuz.
ekolay
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
yalniz aslinda kolay gözüküyor ama bence zor ben evde hic yapmadim kuru olur diye düsünüyorum yada ici cig kalir:sinifsinif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst