Tavuk rosto

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
Tavuk rosto malzemeleri
6 parça tavuk göğsü
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1.5 çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 su bardağı mısır gevreği
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tavuk rosto hazırlanışı
Tavuk rosto:
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Tavuk etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı ekleyip tekrar robotta karıştırıp bir kaseye aktarın.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve bezelye ile birlikte tavuk etine karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavuklu karışımı rulo haline getirip tepsiye yerleştirin.

Mısır gevreklerini ezerek kırıntı haline getirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları içine karıştırıp rostonun üzerini kaplayın. 190 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

Tavuk rosto artık hazır, afiyet olsun.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst