Tavuk Göğsü Tatlısı -Resimli

pıtırcığım

Daimi Üye
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
487
Tepki
889
Puan
93
Yaş
29
Konum
Sivaslıyım -Bandırmada yaşıyorum
tavuk-gogsu.bmp


görünümü alıntıdır...

kendi tarifimle yazıorum çok güsel oluo bir püf noktası tepsi veya borcama dökerken çok kalın olmaması ince olduğunda daha güsel oluyor denedim :)


malzemeler
50 gram margarin
1lt süt
1 su bardağı un
1 sü bardağı şeker

Nasıl Yapıyorum?

Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum.Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi veya borcama döküyorum dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst