Tavuğa büyük zam!

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
16293.jpg


Tam da Ramazan ayında yapılan zam halkı üzdü. Bakın 1 kilo tavuk kaç lira oldu?
Piliç eti fiyatlarına ortalama yüzde 30 oranında zam yapıldı. Yapılan zamdan sonra piliç etinin kilosu 5 YTL sınırını aştı.

Piliç eti üreticilerinden Banvit, kilosu 3,9 YTL olan poşette pilicin kilosunu 5,88 YTL'ye, 7,4 YTL'de sattığı göğüs etini 10,45 YTL'ye, 7,2 YTL'den sattığı piliç şiş'in kilosunu 9,05 YTL'ye, 7,5 YTL olan kanadın kilosunu 8,55 YTL'ye, 6,8 YTL olan pirzolanın kilosunu ise 8,05 YTL'ye çıkarttı.

Şeker Piliç de 3,8 YTL olan poşet pilicin kilosunu 5,4 YTL'ye, 6,6 YTL olan göğüs flato'yu 8,17 YTL'ye, 6,10 YTL olan pirzolayı 8,64 YTL'ye, 6,8 YTL'den sattığı Drumstıck'in kilosunu 8,10 YTL'ye yükseltti.

Aytaç Piliç'in 3,7 YTL'ye sattığı poşet pilicin kilosu 5,19, YTL, Bu Piliç'in 3,8 YTL'den sattığı poşet pilicin kilosu da 5,7 YTL oldu. Aytaç ve Bu Piliç'ın pirzola, göğüs, kanat ve diğer işlenmiş ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda arttı.

Piliç etinden yapılan sucuk, salam, pişmiş döner, İnegöl Köfte, baharatlı şiş, hamburger köfte gibi işlenmiş ürünlerin fiyatları da yüzde 20 ila 30 oranında yükseldi.

Firma yetkilileri, elektrik, yem, ulaşım ve giğer girdi fiyatlarının artması sonucu fiyatların yükseldiğini ifade ettiler.

Marketlerde ve şarküterilerde zamlı piliç eti satışlarına bugün başlandı.
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
ramazan bereket ayıdır ama maalesef bu zamlar yuzunden ınsanların sofrasındakı bereketıde kurutuyorlar zam ustune zam nereye kadar kıme bu zamlar kendı memleketının ınsanınımı aç bırakmak nıyet anlamış değilim yazık....
 

anneyimben

Daimi Üye
Katılım
9 Eylül 2008
Mesajlar
628
Tepki
598
Puan
93
Konum
istanbul
vatana mıllete hayırlı olsun ne dıyelım..
yıne yaptılar yapacaklarını..
yeter ama yahu yazık mıllete yazık..
bı ara kus grıbı dedıler ındırım yaptılar hatta bedavaya dagıttılar..
şimdıde bumu?
resmen oynuyorlar mılletle..
fakat dunyanın en sabırlı mılletı turklerdır..
hadı bakalım hakkımızda hayırlısı olsun..
offf:uc:
 

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
Yakında tavuğuda zengin yemeği yaparlar olacağı bu :kizdimama: Biraz da artık vatandaş için yapılan iyilikleri duymak istiyorum.Artık zamn diyince şaşırmıyoruz ki bizi sağolsun çok güzel alıştırdılar.Allah razı olsun hepsinden.
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
2010 Haziran ayından bir haber başlığı ;

Tavuğun fiyatı 2,90'a kadar düştü

Kırmızı et fiyatlarında son dönemde yaşanan aşırı yükselmeler ithalat kararı çıkmasının ardından düşüşe geçti. Ancak vatandaşı sevindiren asıl müjde ise tavuk sektöründen geldi.

Havaların ısındığı şu günlerde piknikçileri sevindirecek haber tavuk sektöründen geldi. İhracat söylentileri sebebiyle fiyatları yükselten üreticiler, istenilen sonucu alamayınca tavuk fiyatlarında ortalama yüzde 20 indirime gitti. Kilosu 5,5 TL'den satılan bütün tavuğun fiyatı bazı marketlerde 2,90'a kadar düştü.

Havaların soğuk gitmesi nedeniyle piknik sezonunun açılmaması ve Rusya'nın Türkiye'den almayı taahhüt ettiği 500 bin ton beyaz etten vazgeçmesi fiyatların düşmesine sebep oldu.

Beyaz Et Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Yüce Canoler, üreticilerin bütün tavuğu maliyet fiyatına sattığını söyledi. Tüketiciye 15 gün öncesine göre bütün tavuğun yüzde 20 indirimle ulaştığını belirten Canoler, 5 TL olan beyaz et fiyatının bazı süper marketlerde 3 liraya kadar düştüğüne işaret etti.

Toptancının Mayıs başında 3 lira 75 kuruşa sattığı bütün tavuğun şu anda 3 TL'nin altına indiğine dikkat çeken Canoler, tavuğun tüketiciye çok düşük fiyatlara ulaştığını kaydetti.

Bu durumu havaların yağışlı gitmesi sebebiyle piknik sezonunun henüz başlamamış olmasına bağlayan Canoler, tüketim olmayınca sektörde beklenen hareketliliğin geciktiğini vurguladı.

Canoler, Rusya'ya yapılması planlanan et ihracatının istenilen düzeyde gerçekleşmemesinin de piyasada üretim fazlasına neden olduğunu dile getirdi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise beyaz ette ihracat sıkıntısı sebebiyle üretim fazlası oluştuğuna işaret ederek, fiyatların bir süre daha bu düzeyde devam edeceğini dile getirdi.

Bursalı Tavuk üreticisi Hamdi Kır da Rusya'ya gerçekleştirilecek beyaz et ihracatının iptal edilmesinin üreticileri perişan ettiğini söyledi.

İhracat yapacakları ümidiyle kapasite artırımına giden üreticilerin zor durumda kaldığını belirten Kır, kısa vadede bu beklentinin gerçekleşmediğini kaydetti.

Üretilen tavuğun 45-47 gün içerisinde kesilmemesi halinde cepten yediğine dikkat çeken Kır, bu riski göze alamayan üreticinin fiyatları düşürerek tavuğu iç piyasaya sürdüğünü ifade etti.

Son 15 günlük süreçte fiyatların en az yüzde 20 düştüğünü hatırlatan Kır, 5,5 liraya sattıkları pilici, 4,5 liraya indirdiklerini, hatta bazı süper marketlerde bu fiyatların 2,90'nın altına bile indiğini dile getirdi.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK

Yaz sezonunun tavukçular için en iyi sezon olmasına karşın fiyat düşürmek durumunda kalındığına dikkat çeken Kır şöyle konuştu:

"Eğer Rusya yeterince tavuk çekmezse bu fiyatlar çok daha aşağıya iner. Bu endişe verici bir durum. Bunda en çok zararı üreticiler görüyor.

Son bir yıldır istikrarlıydı. İyi satışlarımız oldu. Yüzde 80 kapasite artırımı düşünüyorduk ama yapamadık. Kırmızı et fiyatlarındaki düşüş de tavuk fiyatlarını otomatik olarak etkiledi."

Carrefour Bursa Gıda Departman Şefi Şenol Şen, bütün piliç fiyatlarının ciddi oranda düştüğünü ifade etti. Şen, zaman zaman 5 liranın üstüne çıkan bütün pilicin son bir haftadır 3,79 liraya indiğini dile getirdi.

Süper Market Zinciri Şaypa yetkilisi Hasan Yıldız ise bütün pilicin fiyatını 3,95 TL'den 2,95 TL'ye indirdiklerini kaydetti. Yıldız, fiyatlardaki düşüşü şöyle açıkladı:

"İhracat söylentileri fiyatları artırdı. İhracat gerçekleşmeyince normal seviyesine indi. Fiyatların düşmesi müşterilerimizi de sevindirdi. Talep çok yüksek seviyelere ulaştı."

Alıntı : cihan.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst