Tavşanlı bebek battaniyesi yapılışı

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Malzemeler: Nako Bonbon, Nako Baby, Tığ no:3.5,9 mm.kurdele,plastik gözler
resim2.jpg

Yapılışı: Gri yün ile 5 zincir çekilip kapatılır.16 tane ikili trabzan yapılır.İkinci sırada her ilmeğe çift batarak ikili trabzan yapılır.Aynı şekilde 1 yuvarlak daha yapılıp, 4 ilmekten birbirine dikilerek tutturulur.

resim3.jpg

Mavi yün ile 3 zincir çekilip sık iğneyle tutturularak 8 kafes yapılır.Diğer yuvarlak parçaya geçmek için de 3 zincir çekilir.

resim4.jpg

İkinci sırada, yuvarlağın çevresinde kafeslerin ikisine dörder tane ikili trabzan yapılır.3. kafese 4 tane ikili trabzan yapılır.3 zincir çekilir, aynı kafese 4 tane daha ikili trabzan yapılıp, köşe oluşturulur.Takipedeniki kafese de 4 er tane ikili trabzan yapılıp, ondan sonraki kafese 4 tane ikili trabzan yapılıp 3 zincir çekilir.4 tane daha ikili trabzan yapılır.Bu şekildeyuvarlakların etrafı dönülüp, dikdörtgen form verilir.Bu şekilde köşelerde arttırarak,4 sıra yapılır.Kurdelesi ve gözleri takılır.

5.resim_.jpg

1 küçük, 2 büyük ponpon yapılır.

6.resim_.jpg

Kulaklar için pembe iple 7 zincir çekilir.İlk ilmeğe sık iğne ,5 ilmeğe ikili trabzan son ilmeğe sık iğne yapılır.Dönüp aynı işlem tekrarlanır.Etrafı gri iple sık iğne yapılır.

5.resim_.jpg

Resimde görüldüğü gibi dikilir.

8.resim_.jpg


ALINTIDIR...

Buyrun @sevgi371976
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst