Tatlı Kalpler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
tatli-kalpler_4f9a2055.jpg



Tatlı Kalpler

50 gr tereyağı

75 gr pudra şekeri

1 yumurta sarısı

150 gr un

25 gr bitter çikolata

2 yemek kaşığı kakao


Tatlı kalpler hazırlanışı
Tatlı kalpler: Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılınana kadar bekletin. Eritilmiş çikolata ve kakaoyu hamurun bir parçasına azar azar ekleyip yoğurun. Hamurları iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. İki farklı boyuttaki kalp şekilli kalıpla kesin. İki farklı boyuttaki birer kakaolu ve sade bisküviyi aralarına bal sürerek birbirine yapıştırın. Servis yapın.

Kaynak : Lezzet



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst