
Tatlı Kalpler
50 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurta sarısı
150 gr un
25 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Tatlı kalpler hazırlanışı
Tatlı kalpler: Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılınana kadar bekletin. Eritilmiş çikolata ve kakaoyu hamurun bir parçasına azar azar ekleyip yoğurun. Hamurları iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. İki farklı boyuttaki kalp şekilli kalıpla kesin. İki farklı boyuttaki birer kakaolu ve sade bisküviyi aralarına bal sürerek birbirine yapıştırın. Servis yapın.
Kaynak : Lezzet