Taşınırken en sık yapılan hatalar

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Çoğu zaman taşınma sırasında rahatlıktan veya stresten bir takım sorunlar yaşanır. Bu sorunları meydana getiren hataların neler olduğunu ve çözüm yollarını sizin için derledik

Genellikle yeni bir eve taşınırken yapılması gereken en önemli faktör eski eve bakım yaptırmak ve elden çıkarmak olacaktır. Ama pek çok insan bunu ihmal ediyor. Bu nedenle de taşınırken bir hayli çok sorunlarla karşılaşıyorlar.

Taşınma sırasında, bazen eşyalarınızı çalıp yüksek fiyatlara satma girişiminde bulunan sahte nakliyatçılarla karşılaşabilir bazen de beceriksiz, deneyimsiz nakliyat işçileri eşyalarınızı taşırken telef edebilir.

Taşınma sürecini planlamak ve kısa bir liste halinde sıralamak, güvenliğinizin ve eşyalarınızın akıbeti için oldukça yararlı olur. İşte sık tekrarlanan ve önüne geçebileceğiniz bazı hatalar:

* Taşınacağınızı bölgeyi araştırmamak: Bu genelde en çok yapılan hatalardan biridir. İnsanlar taşınacakları muhiti gördüklerinde, aslında buranın kendilerine ve yaşamlarına uygun olmadığını anlıyorlar. Bu nedenle taşınmadan önce ilk yapmanız gereken gideceğiniz yeri iyice araştırmak olmalıdır.

* Taşınmayı zamanlamak: Taşınma işinizi ucuza mal etmek ister misiniz? O zaman taleplerin çok yoğun ve ücretlerinde çok fazla olduğu yaz mevsiminde değil de, diğer mevsimleri seçmeyi tercih etmelisiniz. Ayrıca bir çok taşıma firması haftasonu taşımalarına haftaiçine göre çok daha yüksek ücret talep eder.

* Nakliyatçı ayarlamayı son dakikaya bırakmak: Sizde kimileri gibi taşınmak için plan yapmaz ve her şeyin kontrol altında olduğunu mu düşünürsünüz? Ama taşınma zamanı geldiğinde, taşınma işinin göründüğü kadar kolay olmadığını anlarsınız ve mobilyalarınızı ve eşyalarınızı yeni eve taşımak için nakliyatçı ayarlamak zorunda kalabilirsiniz. Bu gibi stresli durumlarla karşılaşmamak için taşınırken kamyon gerekip gerekmeyeceğini, eşyaları taşımak için ne kadar işçinin yeterli olacağını ve eşyaların hangi yöntemle nakliye edilmesi gerektiği gibi soruları kendinize erkenden sormaya başlamalısınız. Tabi bunların haricinde yapmanız gereken en önemli iş ise, çocukların yeni okula kayıtları gibi taşındıktan hemen sonra ilgileneceğiniz konuları da önceden planlamalısınız.

* Nakliyatçılar ve nakliye ücretleri hakkında araştırma yapmamak: Bir nakliyatçı ile anlaşmadan veya bir kamyon kiralamadan önce fiyat araştırması yapılması gerekir. Size verilen ilk fiyatı kabul etmek zorunda değilsiniz. Pazarlık yapmak sizin en doğal hakkınız. Bu şekilde daha ekonomik bir fiyata eşyalarınızı taşıttırabilirsiniz.

* Eşyalarınız hakkında bilgilendirmeyi unutmak: Bazı sözleşmelerde nakliyatçı, eğer evinizin içinde merdivenler yoksa taşınmayı kabul eder. Ağır mobilyalarınız ve hassas eşyalarınız uzun merdivenleriniz varsa, başınıza bela olabilir. Dürüst bir şekilde tüm koşullar ve engeller hakkında bilgi verin.

* Şirket hakkında araştırma yapmamak: Nakliyatçının görüşüne göre karar veren kişiler, güvenirliliklerini ve onlara ilişkin vakaları araştırmadan karar verirler. Ayrıca şirkete ne zaman ödemenin ve nasıl yapılacağını sormazlar. Bu nedenle bir takım sorunlarla karşılaşmak kaçınılmaz olabilir. Yapmanız gereken nakliyatçıların web sitelerinden, sizin ödeyeceğiniz ücretle diğerlerinin fiyatlarını karşılaştırın.

* Aşırı rahatlık: Her ne kadar rahat bir yapıya sahip olsanız da taşınma sırasında sorumluluk sahibi olmalısınız. Tüm ihtimalleri kafanızda canlandırarak karar vermeniz gerekmektedir. Kendi başınıza üstesinden gelmeye çalışırsanız eğer başınıza büyük belalar alabilirsiniz.

* Parayı ve önemli belgeleri unutmak: Yeni bir eve taşınırken, insanlar ortalıkta ya da ofis masanızda duran önemli belgelerin gerekliliğini önemsemezler. Nakliyeciler bu belgelerin yerlerini değiştirebilir ya da onları kaybedebilirler. Sonrasında onları aramak için çok fazla zaman harcamak zorunda kalabilirsiniz. İşlerinizi planlayarak, taşınmanızı hoş bir şekilde gerçekleştirin.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tasinmak büyük dert gercekten, mecbur olmadikca pek tasinma taraftari degilim sahsen. :uzgun:
 

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
taşınmayı hiç sevmiyorum yaa bir sürü şey çıkıyo mecbur bırakmasın allahım kimseyi herkes durduğu yerde dursun
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
biz ev alana kadar cikayi düsünmüyoruz esim bir daha ugrasmicam nakliyeciyle anlasiam diyor:lilav:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
on güne kadar kendi evime taşınacam evin dolapları yapılmadı eksikleri var onlar yapılınca inşallah taşınacaz...
taşınma işinden nefret ediyorum çocukla nasıl olacaksa artık..:bitter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst