Tartışmayı Asla Kaybetmeyin

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Tartışmayı Asla Kaybetmeyin

Kimse tartışmalarda kaybeden taraf olmak istemez. Siz de tartışmayı asla kaybetmeyin. Kazanmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Sevgilinizle tartışırken sürekli susup dinleyen taraf mı oluyorsunuz? Sonuçta hep onun istediği mi oluyor? O zaman burada okumanız gereken bir yazı var. Her ne kadar kimse kabul etmek istemese ve inkar etse bile aşk biraz taktik işidir. Doğru hamleleri oynayan mutlu olur. Tartışmalar da böyledir. Sürekli bağırarak ve saldırarak istediğinizi elde edemezsiniz, bunun için yapmanız gerek birkaç şey var.
1. Sesinizi yükseltmeyin
Tartışmanın doğası gereği ister istemez kendimizi kaybedip sesimizi yükseltebiliriz. Ama artık tartışırken sesinize dikkat edin ve yükseltmeyin. Unutmayın istediğiniz sevgilinizi üzmek ve ya kırmak değil, bir anlaşmazlığı tatlıya bağlamak. Bunu için sakin olun, sizin sakinliğinizi ve kendinize güveninizi görünce, sevgiliniz de yumuşayacaktır.
ask-iliskiler_d3e45694-e8b3-4b25-ad84-66eceb0c8895_1.jpg

2. İlk dinleyen hep siz olun
Unutmayın ki anlamadığınız bir şeye karşı çıkamazsınız. Belki de erkek arkadaşınız da sizinle aynı fikirde ve bir yanlış anlamanın içindesiniz. Bu yüzden mutlaka onun fikirlerini dinleyin ve anlamaya çalışın. Bu sayede neye karşı çıktığınızı bilirsiniz ve savunmanız da güçlenir.

Eğer tartışma sırasında erkek arkadaşınızı dinlemezseniz, o da sizi ciddiye almayacak ve dinlemeyecektir. Sonuçta her iki taraf da istediğini elde edemeyecek. Birbirinizi dinlemeniz bir tartışmayı tatlıya bağlamanın en kolay yoludur.
ask-iliskiler_9d076900-4366-47cb-ad40-bd4a38465dd1_1.jpg

3. Konudan uzaklaşmayın
Gerçekten kazanan taraf olmak istiyorsanız, konudan uzaklaşmayın. Çiftlerin kavgalarında her zaman eski defterleri ilk olarak kurcalayan taraf kadınlar olur. Bırakın bu sefer o olsun. Konudan uzaklaştıkça kafası karışacak ve siz de istediğinizi alacaksınız.

4. Yanlış olduğunu söyleyin
Eğer ilk olarak siz sevgilinizin yanıldığını iddia ederseniz, bu tartışmayı onun kazanma şansı sıfıra inmiş olur. Kendini savunmaktan sizin yanıldığınızı söylemeye fırsat bulamayacaktır.
ask-iliskiler_b9ae46bd-b931-4fae-a9d6-f1a48f5d29f2_1.jpg

5. Duygusal kartlarınızı oynayın
Sizi seven bir erkekle tartışırken, katlanamayacağı tek şey sizin üzüldüğünüzü görmektir. Ne kadar kırıldığınızı ona anlatırsanız yelkenlerini suya indirecektir. Fakat dikkatli olun aynı şey onlar için de geçerli, tıpkı erkekler gibi kadınlar da sevdiklerinin üzüldüğünü görmeye dayanamaz.


ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst