Tartişmalari Bitirecek Öneriler!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

dGRgMQ.jpg


İlişkilerde tartışma kaçınılmazdır. Herhalde dünya üzerinde biz hiç tartışamadık diyecek bir çift yoktur. Yani tartışmanın normal bir durum olduğunu ifade ediyoruz. Tartışma sürecinde önemli olan bu ihtilafı kısa sürdürüp üzücü bir sonuç vermesini önlemektir. Bazı kişilerde ilişki yöntemi hakkında hiçbir şey bilmez bugün size bu konuda önemli ipuçları vereceğiz. Herhangi bir tartışmanın hemen sona erdirmenin yolları vardır. Aşağıdaki sayacağımız noktalara dikkat ederek tartışmayı kısa süre içinde sona erdirebilirsiniz. İşte o çözüm yolları!

5QB6qA.jpg


Tartışmayı Hemen Bitirecek Altın Değerindeki Çözüm Önerileri


Kişiyi Eleştirmeyin

Eşinizin ya da sevgilinizin kişiliğini eleştirirseniz ve bu durumu kasıtlı olarak yaparsanız tartışma çok daha şiddetlenir ve kötü noktalara gidebilir. Eşinizi ya da sevgilinize hakaret etmeyin, sizi üzen belirli eylemler hakkında konuşun.

Duygularınızı Azaltmayın

Duygularınızı konuşun ve eşinizin duygularına hitap edin, onun duygusal durumuna göre ilgi gösterin.

En Kötü Düşüncelerin Hemen Doğru Olduğuna İnanmayın

Eşinizden ya da sevgilinizden uzakta olduğunuzda iyi olduğunuzu düşünmeyin. Bu durum sadece yeni bir tartışma yaratabilir. Eşinize davranışlarınızın sebebini ayrıntılı bir şekilde açıklayın.

Eşinize Tepeden Bakmayın

Eşiniz üzerindeki üstünlüğünüzü ifade etmeyin. Bu şekilde bir yaklaşım tarzı karşınızdaki kişiyi çok rahatsız eder. Sorunlarına birlikte çözüm arayışları bulun.


Suçlamak İçin Birini Aramayın

Kimin suçlu olduğunu tartışmak yanlıştır. Olan olay zaten olmuş bitmiştir. En iyi çıkış stratejisinin ne olduğunu bulmak için zaman harcamak daha iyi olacaktır. Bu şekilde yaptığınızda tartışma gittikçe hafifleyecek ve soruna çözümde bulmuş olacaksınız.

Eski Yanlış Anlamaları Hatırlatmayın

Eşinizin ya da sevgilinizin eski argümanlarını hatırlatması, geçmişteki durumları düzeltmeyecek ve yeni bir tartışma yaratacaktır. Neyin sizi rahatsız ettiğini hemen söyleyip çözüme kavuşturmak en doğru yoldur. Durum çözüme kavuştuktan sonra rahatça kendine geleceksiniz.

Her Zaman Başka Bir Bakış Açısı Olduğunu Unutmayın!

İki tarafta olaylara kendi bakış açısından bakarsa uzlaşma hiçbir zaman olmaz. Hatta daha saldırgan tutumlar içine girebilirsiniz. Esneklik her zaman daha iyidir. Farklı pencerelerden de olaylara bakmanız bu durum karşınızdakini anlamanıza yardımcı olacaktır. Böylelikle sorun bitmeyecek tam tersine daha kolay bir şekilde çözülecektir.
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    7,8 KB · Görüntüleme: 83

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst