Tarte Tatin Tarifi.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
4.jpg


2 kız kardeş mutfakta tart yaparken bir sorun yaşıyorlar ve sonuç tarte tatin çıkıyor. Tatlıdaki problemse, kardeşlerin elmaları ateşte unutup karamelize olmalarına neden olmaları. Ama sonuç o kadar sevilmiş ki, Fransızların en çok sevilen tatlarından biri olmuş. Tarttan bir diğer farkıysa ters çevrilerek servis edilmesi.

Yapılışı:

7 elma
50 gr tereyağı
200 gr toz şeker
50 ml su
200 gr hazır milföy hamuru
tuz

Büyük bir tencereye şekeri ve suyu koyup altın rengi olana kadar karıştırın. Sonra tuz ve tereyağı parçalarını ekleyip karıştırmaya devam edin. Soyduğunuz ve dilimlediğiniz elmaları da ilave ettikten sonra biraz daha pişirip ocaktan alın. Tezgaha biraz un serpip oda sıcaklığına gelmiş hazır milföy hamurunuzu ince bir şekilde açın. Tart kalıbınıza karamelize olmuş elmaları ve şeker sosunu düzgün bir şekilde yayın. Üzerine hamuru kaplayıp kenarlarını iyice kapatın. Hamurun üzerine bir çatalla ile birkaç tane delik açın. Önceden 190 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra 5 dakika soğutup ters çevirerek servis edin.

Afiyet olsun.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst