Tarhunlu Tarhana Çorbası

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.314
Tepki
2.320
Puan
113
Konum
...
Arkadaşlar tarhun baharatını yeni keşfettim. Hem birçok yemekte kullanılabiliyor, hem birçok yararı ver hemde çok hoş bir tat ve aromaya sahip...

önce kullanım yerleri ve yararları:

Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün. Ama özellikle tavuk, balık, yumurta, salata ve patatesle çok iyi gidiyor. Kremaya da çok lezzetli bir uyum yaratıyor.

Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor. İşte faydaları:

Vücutta biriken tuzu ve suyu atar.

Sindirim sorununu çözer

Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır.

Gaz giderir

İdrar sorununu çözer

Tonik etkisi var

İştah problemini yok eder

Mikroplara karşı korur

Kramp sorununu yok eder

Hıçkırıklar biter

Kansızlığı çözer

Vee bir çorba tarifi :

Tarhunlu Tarhana Çorbası :

5-6 bardak tavuk suyu
3,5 çorba kaşığı kuru tarhana (veya 2 çorba kaşığı yaş tarhana)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu
Yeterince tuz ve karabiber.

Öncelikle bir miktar suda tarhanayı açın. Kenarda bekletin. Daha sonra tavuk suyunu kaynatın. Açmış olduğunuz tarhanayı karıştıra karıştıra tavuk suyuna ilave edin. Ufak bir tavada tereyağını eritin içerisine tarhunu koyup bir taşım kaynatın. Altını kapatıp, çorbaların üzerinde gezdirin. Servis yapabilirsiniz.
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.492
Puan
113
Konum
İstanbul
Eline sağlık canım ben hiç kullanmadım tarhun otunu gerçi karışık baharatlar içinde kullanmışımdır belki ama tek olarak denemedim...
 
OP
füreyya

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.314
Tepki
2.320
Puan
113
Konum
...
Ben dün akşam bu tarifi denedim yani bildiğimiz tarhanayı yaptım. Yağı kızdırıp tarhunu içine attım.İlk defa tadını deniyceğim için anlaşılsın diye biraz bolca da atmışım :hihi:
Ama güzel oldu. Tam olarak anason değil ama anasonla nane arası ve ekşimsi bir tat.
Bir daha ki sefere başka tariflerde deniyeceğim, beğendim yani...
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Tarhunu duydum ama hiç denemedim.
İlk fırsatta deneyeceğim.paylaştığın için sağol:huhuu:
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
Tarhun çorbalarda kullanılır çok güzel tadı
yıllardır kullanıyoruz tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst