Tantuni

zeh

Daimi Üye
Katılım
22 Ekim 2011
Mesajlar
847
Tepki
694
Puan
93
Konum
antalya
Malzemeler
1 kg. kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil soğan
2 adet domates
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Pide ekmeklerinin içine koyarak servis yapın.
 
OP
zeh

zeh

Daimi Üye
Katılım
22 Ekim 2011
Mesajlar
847
Tepki
694
Puan
93
Konum
antalya
Tantuni Tarifi ?Tantuni Nasıl yapılır?

--------------------------------------------------------------------------------
Tantuni / Mersin
 

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
tantuninin merkezi mersindir gidip oradan yiyeceksin ben çok yedim mersinde harika bir tat bayılıyorum tantuniye
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst