Takma Saçlarda (Perukta) Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Peruk yapılacak saç, rengi açılacak veya başka bir renge boyanacak ise; bu işlemlerin. Saç tres tezgâhında işlenmeden önce demet halindeyken yapılması uygundur.

Peruğa meş veya röfle yapılması isteniyorsa, bu işlemlerin de saç demet halindeyken yapılması gerekir. Meş ya da röfle için rengi açılıp hazırlanmış saçlar, tres tezgâhında örülürken natürel renk arasına katılarak işlenir.

Peruk ve takma saçalara permanat yapılması gerektiğinde, kesik hamsaça permanat yapılamayacağı için, peruk veya takma saç işlenip dikildikten sonra yapılmalıdır.

Peruk veya herhangi bir takma saça şekil verirken sarıp kurutularak tarayıp biçimlendirmek, mizampli yapmak daha sağlıklıdır. Fön ve sert fırçalarla bu saçlar üzerinde şekil vermeye çalışmak saçların dolaşıp kırılmasına sebep olur.

Peruk ve takma saçların yıkanmasında iyi cins şampuan krem kullanılmalı, soğuk su saçı sertleştireceği için daima çok sıcak olmayan su ile yıkanıp durulanmalı. Bu saçlar yıkanırken çitilenmez, sadece el hareketleriyle okşar gibi ve suya batırılıp çıkartılarak yıkanmalıdır.

Peruk ve takma saçlar kullanılmadığı zamanlar bir kutu içerisinde muhafaza edilmelidir. Açıkta kaldığı zaman tozlanıp kirlenir. Çok kirlenen ve sık sık yıkanan bu saçlar yıpranır, bozulur ve saçın dikili olduğu düzen deforme olur.

Takma Saç Ve Saç Kaynağı Nedir ?

Saç kaynakları halkalı Keratin kaynak. Saçlarını çeşitli nedenlerden dolayı uzatamayan ya da özel gün sebebiyle kendini uzun saç içerisinde görmek isteyen insanların başvurdukları saç uzatma yöntemlerinden bir tanesidir.

Güzel sanatların bir dalı olan kuaförlüğün vazgeçilmez, kişinin sanatı ile kendini ortaya koyduğu en zevkli ve en önemli özelliği, saç tarama tekniği, postiş ve peruk takmaktır.

Saçları dökülen veya saç rengini ya da şeklini beğenmeyen kimsenin başına kendi saçlarıymış gibi görünen saçlı bir fileyi örtmesine ‘peruk takma‘ denir. Bu saçlı fileye de ‘takma saç’ denir.

Saç takma veya ekleme (ek yaptırma), kişinin tabii görünüşünü değiştirme, genç görünüme ve karşısındakini yanıltma amacıyla yapılır. Karşısındakini yanıltma amacı tiyatroda, sinemada ve çeşitli gösterilerde kullanılır. Peruk ve makyajla yeni bir karakter oluşturulabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst