Tahinli açma

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)



Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta ( sarısı üstüne )
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı tahin ( içine )
Susam ( üzerine )
Yapılışı:

Maya, şekerin ve ılık suyun yarısı ile 5 dak. sıcak bir kenarda mayalandırılır.

Diğer tarafta un, tuz ve şekerin diğer yarısı karıştırılıp ortası havuz gibi açılır ve yumurtanın beyazı, sıvıyağ, ılık süt, ılık suyun diğer yarısı ve en son da kabaran maya ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlendirilmeden 16 eşit parçaya bölünür ve herbir parça el yardımıyla ve çok az sıvıyağ ile pasta tabağı büyüklüğünde açılarak heryerine tahin sürülür sonra rule şeklinde burgu burgu sarılır ve iki ucu simit gibi birleştirilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün parçalara aynı işlem yapıldıktan sonra kabarana kadar 15 - 20 dak. kadar beklenir ve yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 200 der. fırında pişirilir.
 
OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
bende mayalı olanı bildiğimiz yaptım ama tahinli açma denemedim açmanın hepsini severim zeytinli kaşarlı sade:zopa: sabah sabah:zonk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst