Tae-Bo ile Formda Kalın!

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Tae-Bo ile Formda Kalın!

Tae-bo sporu, 7 kez 'martial arts' (savunma ve hucum sporları) şampiyonu olan Billy Blanks tarafından yapılmaya başlandı. Müzik, dans ve kick boxing'in bir karışımından oluşan spor, kolların yumruk, ayakların tekme konsantrasyonu ile en üst seviyede tutulduğu zevkli bir fitnes uygulaması.. Sporda aerobike oranla vücuda uygulanan stres ve gerilimler çok daha fazla..

Kimler Tae-bo yapabilir?
Tae-bo dolu dolu bir çalışma yapmak isteyen hiç yaş sınırı tanımadan herkesin yapabileceği bir spor. Yoğunluğu yüksek bir spor olduğu için, başlamadan önce bir doktora danışmanızda fayda var. Kardiyovasküler ve ağırlık çalışmalarını bünyesinde barındırması, müzik eşliğinde yapılması Tae-bo'yu çekici kılıyor.

Nasıl başlamalı?
Formda kalmak isteyen meraklıların mutlaka düşük seviyelerden başlamaları, ayrıca doğru yumruk ve doğru tekme atmayı öğrenmeleri gerekli.. 30 yaş üzeri ve kilolular ilk 8 hafta ayrı bir fitness programı yapmalı.. Ana kasların kuvetli olması gerekli.. Yeni başlayanlar genellikle kendilerini Bruce Lee zannedebilirler. Müzik, yumruk, tekme, ter derken eklem ve eklem çevresindeki dokularına büyük zarar vererek egzersiz sırasında sakatlanmalar meydana gelebilir.
Kardiyovasküler bir egzersiz olduğundan, hem hergün yapabilir, hem de farklı hareketleri uygulayarak hergün devam ettirebilirsiniz.Yani bugün Tae-bo'yla kardiyovasküler bir çalışma yaparken, ertesi gün ağırlık çalışması yapabilirsiniz. Rahat hareket için kolsuz tişört, tayl veya şort giyebilirsiniz.

Faydaları..
Stres atmanızı sağlar
Bütün kaslarınızı, kol, mide, kalça ve bacakları çalıştırır.
Yağları yakmayı kolaylaştırır. Bir saatteyaklaşık 600 ile 800 arası kalori harcanır.
Kan dolaşımını hızlandırır
Basenleri sıkılaştırır




Tae-bo yaparken dikkat edilmesi gerekenler!
* Bel seviyesinin üzerinde tekme atarken bele ve eklemlere dikkat edilmeli
* Mutlaka dersten önce germe çalışmaları yapılmalı
* Yeni hareketler hırsla değil daha az güç harcayarak yapılmalı
* Zorluk derecesi iyi belirlenmeli
* Malzeme spora ve yere uygun olmalı
* Dersler ilk etapta 20 dakikayı aşmamalı
* Ders öncesinde ve sırasında sıvı alımına dikkat edilmeli
* Egzersiz sırasında çok yorulma, egzersizin temposunun çok iyi olduğu anlamına gelmez, aksine temponun size fazla geldiğini gösterir.

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst