Taburcu Olmalarına Rağmen Hala Hastanede Yatıyor Gözüküyorlar!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olan hastalar eczaneye gittiklerinde “Hasta taburcu olmamış hala hastanede yatıyor gözüküyor. Biz bu ilaçları veremeyiz” yanıtını aldılar.



Hasta ve hasta yakınlarından sikayetvar.com’a gelen şikayetler akıllarda soru işareti bıraktı. Hastanelerde tedavi gören bazı hastaların taburcu olmalarına rağmen hala hastanede yattıklarının görüldüğü, bu durumun ilaç alımı konusunda vatandaşların mağdur olmasına neden olduğu ileri sürüldü. Yaşanan mağduriyetler sonrası ise hastalar “MEDULA sisteminden kaynaklı sorun mu yaşanıyor”, “Haksız kazanç sağlamak için mi fazla yatış göstermişler” gibi sorular sordular. Gelen sorular üzerine ise sikayetvar.com yetkilileri hastalara hastaneden çıkış işlemlerinin yapılmasının ardından sistemi kontrol etmelerini önerdi.



10 Dakikalık Muayene Yaptılar 1 Hafta Hastaneye Yatış Göstermişler!



“10. 10. 2012de ortopedi doktoruna muayene oldum. 10 dakikalık muayene sonunda hiçbir tedavi veya yatış işlemi görmeden hastaneden ayrıldım. 16. 10. 2012de devlet hastanesine muayene için gittiğimde yatışım gözüktüğünü ve muayene olamayacağımı söylediler. Bu özel hastaneyi aradığımda sekreter hastane kaydımda tırnak çekimi operasyonu gözüktüğünü söyledi. 10 dakika muayene dışında hiçbir işlem yaptırmadığımı söylediğimde yanlışlık olmuş falan diye lafı dolandırmaya başladılar ve SGK ya şikayet edeceğimi söyleyerek kapattım. Yani kısa bir muayeneyi sigortadan haksız kazanç sağlamak için 6 gün boyunca yatış göstermişler ve ben devlet hastanesine muayene için gitmesem bu daha ne kadar sürerdi bilemiyorum.”



Eczaneden Aldığı Yanıt Şok Etti!

“3 Aralık 2012 pazartesi günü eşimi hastaneden taburcu ettim. 2 ilaçlı reçete yazdılar. Eczaneye gittim. Eczacı halen yatmakta olan hasta olarak gözüküyor, biz bu ilaçları veremeyiz dediler. Taburcu işlemleri tamamlanmadığı için ilaçları alamadım. Biz çıktığımız halde neden hala yatan hasta olarak gözüküyoruz. Hastane yönetimini bu yönden kınıyorum.”



“Yatıyor Gibi Gösterip Kazanç Mı Elde Ediliyor?”



“Özel bir tıp merkezine hastamızı yatırdık. 2 gün yattıktan sonra taburcu oldu hastamızın çıkış işlemini bizzat yaptım. İlacımızı da aldık. 1 ay sonra tekrar kontrole geldiğinde yeşilkartlı oldukları için devlet hastanesinden sevkli gitmek gerekti ama bu hasta halen yatıyor gözüküyor dediler. Bunu oradan taburcu ettirin kapatın öyle yeniden sevk yapabiliriz dediler. Yatmayan hastaları yatıyor gibi gösterip kazanç mı elde ediliyor? Rapor almışız çıkış işlemlerini de yaptırdığımız halde yatıyor gözükmesi normal mi?”



Medula Kaynaklı Aksaklıklar



“Kayınvalidem taburcu olalı en az 3-4 gün oldu. İlaçlarını almak için eczaneye gitmişler, bilgisayar sisteminde görmüşler ki, kayın validem hala hastanede yatıyor görünüyor. Sorduk, ‘biz düştük de sistemden düşmemişler’ gibi garip bir açıklama yaptı. Kendileri taburcu işlemini bildirdikleri halde devletin kurduğu sistem olan ‘Medula’ sisteminden kaynaklanan bu türlü aksaklıklar olabildiğini söylediler.”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst