Sütlü Makarna-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bu yerken agızda kremamsı bir tat bırakan bir makarna tadı oluyor,
özellikle yoğurdunuz biraz ekşimeye başlamış gibi hissederseniz o ekşiliğide ortadan kaldırıyor,gençlerimiz makarnayı çok seviyor,mayonez yerine bu şekilde sunarak
aradıklarından daha güzel bir lezzeti daha sağlıklı yakalıyacaklar.


nefissssss MAKARNA TARİFİ 4-kişilik

1 paket makarna
5oo gr yogurt,1,5 su bar süt
4 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaş.salça yarısı biber salçası olursa daha iyi olur

YAPIMI

makarnayı üzerinde yazan su ölçüsünde haşlayın,
süresini 7 dakika yapıp ocağı söndürdükten iki dakikada süzmeden bekletin(bütün makarnalar için geçerli)
üzerine can suyu denilen suyu asla dökmüyorum.
ılınmaya bırakın,arada karıştırın,baktınızki yapışmaya yüz tutar gibi oluyor bir iki yemek kaş.soguk su ilavelerinde bulunabilirsiniz.
salça sosu için yagı ısıtın salçasını ekleyip 1 dak.kadar kavurduktan sonra 3-4 yemek kaş. su ilave edin,kaynayınca söndürün
yoğurdumuzu tuzunu atın,kaşıkla ezin,herzaman ki gibi suyla değilde bu sefer sütle
yogurda kıvam verip,ılıyan makarnamıza dökün.
tabaklara konduktan sonrada ilave edeceğiniz gibi hepsini birdende yoğurtlayabilirsiniz.
salçasını tabakların üzerine gezdirerek servis yapın.




alinti
sutlu-makarna.jpg
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
ilgincmis ben kremali yapiyorum ama bunu duymamistim daha
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst