Süt ve yumurta ilgili önemli uyarı!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Süt ve yumurta ilgili önemli uyarı!

Uzmanlar, süt tüketirken sıklıkla yapılan bir hata konusunda önemle uyarıyor. İşte en sık yapılan hata...

Mama veya tatlı yaparken sütün şekerle birlikte kaynatılması durumunda, sütün proteinin önemli ölçüde azaldığı belirtildi. Şekerin kaynama işlemi bittikten sonra süte ilave edilmesi öneriliyor.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Derneği Başkanlığı ile Kanser Hastaları Derneği tarafından hazırlanan 'kanser ve beslenme' konulu broşürde besinlerin sağlıklı tüketimi konusunda dikkat çekici bilgiler yer alıyor. Her yaş grubundan insanın tükettiği sütün pişirilmesi konusunda sık yapılan bir yanlışın altı çiziliyor. Sütün mama ya da tatlı yapılırken şeker ilave edilerek kaynatılmasının sütün içindeki proteini büyük ölçüde azalttığı belirtiliyor. Sütün kaynadıktan sonra şeker ilave edilmesinin sütteki protein miktarının korunmasında önemli rol oynadığı vurgulanıyor.

Broşürde yumurta konusunda da ilginç bir ayrıntı göze çarpıyor. Yumurta ne kadar çok pişirilirse sindirimi de o ölçüde zorlaşıyor. Ayrıca yumurtayı yağda pişirmekte yine protein değerini azaltıyor. Bunun yerine yumurtanın haşlanarak yenmesi tavsiye ediliyor. Yumurtanın bozulmadan saklanması için de buzdolabında yıkanmadan muhafaza edilmesi, pişirilmeden önce yıkanması ve 3 haftada tüketilmesi öneriliyor.

Bugün Gazetesi
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım. Yumurta yazdı yine fena oldum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst