Süt Arttıran Kurabiye! (Tarifli)

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Emzirme kurabiyesi, emziren anneler için gereken besin maddelerini almalarına yardımcı olan gıdalar bütünü olarak düşünülebilir. Bu kurabiyeyi hazırlarken içine dahil edeceğiniz malzemeler, süt yapımına katkıda bulunur.

attachment.php


Süt getirici maddeler pek çok bitki ve gıdada mevcut. Bira mayası, buğday rüşeymi (tohumu), keten tohumu, tam yulaflı yiyecekler annelerin süt üretimine destek olur. Hangi yiyecek, besin maddelerini içerir, bakalım…

Bira mayası: Genelde bira yapımında kullanılmasıyla bilinen bira mayası, demir, protein, B vitaminleri, krom, selenyum ve bunlara benzer çeşitli mineraller içerir. Bu maddeler sadece süt üretimini desteklemez, bunların aynı zamanda doğum sonrası depresyona ve yorgunluğa da iyi geldiğini de düşünülür.

Buğday rüşeymi: Emziren anneler için olmazsa olmaz besin maddesi, çinkoyu içerir. Çinko, bağışıklık sistemini güçlendirir ve emziren annelerin yaygın sorunlarından biri olan meme ucu çatlaklarından korunmaya yardım eder. Yine buğday rüşeyminin de doğum sonrası depresyondan kurtulmaya da yardım ettiğine inanılır.

Yulaf: Yulaf, emziren annelerin bir başka olmazsa olmazı. Lif açısından son derece zengin olan yulaf, aynı zamanda yoğun olarak demir, protein ve karbonhidrat kompleksi içerir. Vücutta demirin düşük miktarda bulunması, süt yapımını azaltır.

Keten tohumu: Keten tohumu, anne sütü miktarını artırmada önemli olan iyi yağlar ve enzimleri içerir.

Emziren anneler için kurabiye tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı keten tohumu unu
¼ fincan su
1 fincan yumuşak tereyağı
1 fincan beyaz şeker
½ fincan esmer şeker
3 yumurta sarısı
½ çay kaşığı vanilya
2 fincan un
¼ fincan bira mayası
1 yemek kaşığı buğday rüşeymi
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı tartar kremi
½ fincan yulaf
1 fincan çikolata parçaları



Yapılışı
Önce fırını 175 dereceye getirin. Bir kapta keten tohumu ile suyu karıştırın ve 5 dakika bekletin. Tereyağı, beyaz şeker ve esmer şekeri başka bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyin. Daha önce hazırladığınız keten tohumu karışımını bu karışıma ekleyin ve hepsini birlikte yoğurun. Un, bira mayası, buğday rüşeymi, karbonat, tuz ve tartar kremini ayrı bir kasede karıştırın ve bir önceki karışımla bir araya getirin. İçine yulaf ve çikolata parçalarını ekleyin. Yoğurduğunuz kurabiye malzemesini ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirerek yuvarlayın. Fırında 10-12 dakika kadar sararıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 72

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst