Aşk Sancısı
Daimi Üye

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
1/2 su bardağı susam
1 adet yumurta sarısı
200 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı susam
KAÇ ADET?
20 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Renk ve kıvam aldıktan sonra fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde, oda ısısında soğuttuktan sonra ikram edin.
Pişirme önerisi:
Beyaz un yerine kepekli un kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir kapta krema halini alana kadar karıştırın.
Yulaf, ince çekilmiş fındık içi ve susam kattığınız kurabiye hamurunu karıştırmayı sürdürün.
Elenmiş un ve kabartma tozu ekledikten sonra kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
Kurabiye harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlak ya da arzuya göre yassı şeklinde basık kurabiyeler hazırlayın.
Yumurta beyazını derin bir kasede karıştırın. Susamı düz bir tabağa yayın.
Üzerlerini sırasıyla; yumurta beyazı ve susama batırdığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri çay saatinde sevdiklerinizle paylaşın.