Susamlı bulgur salatası tarifi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
2512263-728xauto.jpg


Malzemeler:

½ kilo ince bulgur
1 su bardağı susam
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kimyon
1 demet maydanoz

Servis için:

Marul yaprakları

Yapılışı:

Köftelik bulguru derin bir kaseye alın. Üzerini geçirmeyecek kadar sıcak su ilave edin ve kasenin üzerini bir tabak ile kapatın. 20 dakika kenada bekletin.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya susamı dökün, rengi dönünceye kadar kavurun.

Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kavrulan susamı ve soğuyan soğanlı harcı şişen bulgura ilave edip iyice yoğurun.

Tuz, kimyon ve ince ince doğradığınız maydanozu ilave edip tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Marul yapraklarını bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine susamlı bulgur salatasını koyup servis edin.​
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Hiç denemedim ama susam ekstra lezzet katabilir. Kavrulup konmalı şöyle simit tadında olsun diye
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst