Süper Kebaplar

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
tandirkebabiup3lp2.jpg
[/URL][/IMG]
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
taskebabidu5.jpg
[/URL][/IMG]
TAS KEBABI...
Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber

Yapılışı:

Kuşbaşı etleri öncelikle az bir yağda suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Etler iyice pişip yumuşadıktan sonra soğanları ekleyip biraz daha yağ koyarak kavuruyoruz.
Soğanlarında piştiğine emin olduktan sonra salçayı ekliyip biraz daha karıştırıyoruz. En son olarak etlerin biraz üzerini geçicek kadar su koyup kısık ateşte 15-20 dk. pişiriyoruz.
Yemek tamamdır yanına patates kızartması, pilav yada püre ile servis yapabilirsiniz
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
HALİT PAŞA KEBABI
halidpasakebabiso7.jpg
[/URL][/IMG]
malzemeler
1 tavuk göğsü
100 gr. kıyma
7-8 konserve mantar
tuz, karabiber
Pilavı için:
2 su b. bulgur
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
1 domates
1 biber
tuz, karabiber
su
lavaş
domates
biber
kuru soğan
kaşar peyniri
ceviz
sumak
hazırlanışı
1 adet tavuk göğsünü kıyma haline getirin.Karıştırma kabına tavuk kıymasını ve 100 gr.kıymayı ilave edin.Konserve mantarları çok ince olarak kesin.Kıymaların üzerine mantarları da ilave edin.Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.Çöp şişlere kıymalı harçtan elinile yayın.Izgarada pişirin.Domatesi ve biberi 4 parçaya kesip ızgaraya alın.
Pilavı için tencereye tereyağını alın.Üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin.Birlikte kavurun.Üzerine salça ,domates ve biberi ilave edin.Üzerine sıcak ekleyin.

Tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin.Lavaşları servis tabağına alın.Servis tabağının bir kenarına bulgur pilavını servis edin.Sopanı piyazlık kesin üzerine sumak ekleyip ovun.Bulgur pilavının kenarına soğanı alın.Lavaşların üzerine çöp şişleri dizin.Üzerine kaşar peynir rendesi serpin.Kaşar peynirin üzerine cevizleri ilave ein.Halit paşa kebabını bu şekilde servis edebilirsiniz
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
ÇÖP KEBABI....
411a6eb951c83sx8.jpg
[/URL][/IMG]
Malzemeler
Kofte için:
Yarim kg kiyma
1 adet iri kuru sogan
1
yumurta
Yarim bayat ekmek
Tuz,
karabiber,yeni
bahar,kirmizi pul biber,kofte bahari
Yarim demet maydanoz
Diger malzemeler:
2 Adet patlican
2
domates
2 taze yesil biber
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim yemek kasigi aci biber salcasi
Kizartmak için:

Sivi yag
Tutturmak için kurdan

--------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi
On hazirlik olarak ekmekleri su dolu bi kapta bekletip yumusamasini saglayalim.Patlicanlari yol yol soyduktan sonra uzunlamasina ince dilimler kesip tuzlu suda bekletelim.Ayri bir kaba sogani rendeleyelim ve kofte için gerekli olan tum malzemeleri katalim(ekmeklerinde suyunu SIKIP ilave edelim)Kofte kivamina gelene dek yoguralim.Patlicanlarin içine sigacak sekilde koftelere sekil verelim(yuvarlak veya uzun)Patlicanlarin suyunu kagit havlu ile alip kizgin yagda hafif kizartalim ve tekrar kagit havlu uzerine alalim(yagini cekmesi için)Ardindan kofteleri hafif kizartalim.Kizaran patlicanlarin genis kismine birer kofte koyup saralim,kurdana once dogranmis domates,biber saplayip patlicanli ruloyu tutturalim.butun malzemeler ayni sekilde yapilir ve tepsiye dizilir.Artan kofte olursa tepsiye onlarida dizebiliriz.Kuçuk bir kapta salcayi suyla ezip koftelerin uzerine gezdirelim.Arzuya gore suyunu ayarlayalim ve 200 derecede pismeye birakalim.25-30 dk sonra firindan alip sicak servis yapalim.
Afiyet olsun...
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
EKMEK KEBABI...
ekmekkebabipy5.jpg
[/URL][/IMG]
Malzemeler:

* 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
* 4 kepçe yoğurt (ben köy yoğurdu kullandığımdan sulu geldi ve süzdürdüm ama hazır yoğurt kullanıyorsanız onun kıvamı iyi gelecektir)
* 2-3 diş sarımsak
* 300 gr. kıyma
* sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
* Tereyağı


Hazırlanması:

* Pideyi ikişer cm küpler halinde doğrayın.(Resim için tıklayın) Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın.
* Bu sırada yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir. Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın.
* Bir borcam tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin (ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)
* Ekmeklerin en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
İSKENDER KABAP..
iskenderkebaprk3.jpg
[/URL][/IMG]
İsteğe göre tereyagini kullanmayabilinir.

Malzemeler

250 gr dana eti
3-4 Adet domates
2 adet iri sogan
2 dis
sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
Sarimsakli yogurt
1 veya 2 pide ekmegi
2-3 yemek kasigi sivi yag,
tuz



Yapilis Tarifi

Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin. Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin.Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayin.Pideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin.Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin.


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
KÖFTELİ İSLİM KEBABI...
kofteliislimkebabiwa8.jpg
[/URL][/IMG]
Malzemeler:

500 gr. kıyma
Yarım ekmek içi (ufalanmış)
3 orta boy soğan
tuz, karabiber
1 yumurta
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 su dardağı su
Domates
Yeşil biber
1 kg patlıcan (ince ve uzun tercih edin)

Yapılışı:

Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin.Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir. Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre krema sıkma torbasına dodurduğunuz patates püresi ile süsleyerek servis yapın.

 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
ACILI ADANA KEBABI...
adanakebapld0.jpg
[/URL][/IMG]

Yağsız dana bonfile:1kg
Kuyruk yağı:100gr
Kuzu boşlugu:100gr
Karabiber
İsot
Tuz
Soğan:2ad

YAPILIŞ TARİFİ
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.
Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.
Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.
Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.
Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukardan aşağıya etimizi şişe yayalım.


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
kızlar yeter sanırım...aa birtane daha vardı kebap tarifi onuda veriyim durunnn...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst