EKMEK KEBABI...
[/URL][/IMG]
Malzemeler:
* 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
* 4 kepçe yoğurt (ben köy yoğurdu kullandığımdan sulu geldi ve süzdürdüm ama hazır yoğurt kullanıyorsanız onun kıvamı iyi gelecektir)
* 2-3 diş sarımsak
* 300 gr. kıyma
* sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
* Tereyağı
Hazırlanması:
* Pideyi ikişer cm küpler halinde doğrayın.(Resim için tıklayın) Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın.
* Bu sırada yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir. Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın.
* Bir borcam tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin (ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)
* Ekmeklerin en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz