Sultan salatası

elmas ayhan

Daimi Üye
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
387
Tepki
598
Puan
93
Yaş
55
Konum
izmir
Sultan Salatası
Malzemeler:

attachment.php


* 4 tane havuç
* 4 tane patates
* 250 gr. iç bezelye
* 1,5 su bardağı mayonez
* Tuz
* 4 tane yumurta

sultan salatası

Salata Tarifi
Öncelikle orta boy bir tencerenin yarısını kadar su dolduralım ocağın üzerine alalım.
Patates ve havucu bol suda yıkayalım. Patatesin kabuklarını soyalım küçük küçük doğrayalım (bezelyenin iriliğinde). Havucun kabuklarını havuç soyucu ile kazıyalım, patateslerin büyüklüğünde doğrayalım. Isınan ocaktaki suya patates, bezelye ve havucu ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri süzgeçe alalım, soğuyunca süzgeçten alalım karıştırma kabına aktaralım, üzerine tuz ve mayanoz ilave edelim karıştıralım.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyalım, kek kalıbına hazırladığımız salatanın yarısını dökelim yumurtaları dik olarak aralıklı yerleştirip kalan salatayı yumurtaların üzerine döşeyiniz. Bir gece dolapta bekletiniz, sonra kalıptan ters çevirerek çıkaralım. Salatamızın üzerini sebzelerle süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….Dilerseniz ortasına yumurta yerine haşlanmış havuçla hazırlayabilirsiniz.

yalancı-dalyan.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst