Sultan Böreği (Kebabı) -----10 Numara ----

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
34
Konum
KOCAELİ
Malzemeler
• 4 Yufka
• 1 Kutu Konserve Bezelye
• 300 Gr yada yarım kilo Kuşbaşı Doğranmış Et
• 1 Soğan
• 2 Kaşık tereyağ
• 1 Adet Havuç
• 1 Adet patates
• Kekik, Tuz vs…

Beşamel sos:
• 2 Su Bardağı Süt
• 2 Çorba Kaşığı Un
• 2 Kaşık Margarin
• 1 Bardak Kaşar rendesi

YAPILIŞI:
Etleri yağla suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave ediyoruz.Doğradığımız havucuda ekleyip 5 dk pişiriyoruz daha sonra bezelyelerimizi ekliyoruz.Sebzeler pişmeye yüz tutunca baharatları ekleyip 1 taşım kaynatıyoruz..

Yufkaları üst üste serip 6 parçaya ayırıyoruz. İki üçgen parçayı üst üste koyup bir kaseye oturtuyoruz. İçine hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten ekleyip,yufkaların dışta kalan parçalarını etlerin üzerine kapatıyoruz.Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştiriyoruz.
sultanbreiig8.jpg


Beşamel Sos için margarini eritip,unu ilave ederek karıştırıyoruz. Un sararmaya başladığında,sütü ilave ediyoruz,çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiryoruz.(dilerseniz hazır satılan beşamel sos'dan 1 paket kullanabilirsiniz) Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirip, kaşar rendesi serpiyoruz.
sultanboregimuhteremleasl9.jpg

250 derece Fırına atıp kızartıyoruz.Mükemmel bir lezzeti var kızlar mutlaka deneyin derim.Etden hoşlanmayanlar tavuk ilede yapabilirler...
AFİYET OLSUN....
seminerbrek031wm5.jpg
 

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
mutlaka denicen ben çok yaparım pasta börek çünkü acayip tüketiliyo yani bizde anam üçtane adam tabi
 
OP
I

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
34
Konum
KOCAELİ
:D ayy sorma valla bende cok yerim.Ama bunu mutlaka yap derim.Çünkü inanılmaz güzel oluyor.Sultanlara yaraşır yani :D
 

IRMAK

Üye
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
73
Tepki
35
Puan
18
Konum
ANTALYA
haftaya misafirim gelecek...bu hafata mutlaka denemeliyim bunu ...hafta gönül rahatlı ile yapabileyim dimi...
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Canım çok teşekkürler bunu da yapıcam.
Zaten senden gelen tariflerle yaptığım şeyler güzel oluyor.
Bu da güzeldir mutlaka.Ben bunun milföyden yapılmışını yemiştim bir arkadaşım yapmıştı.
Ama bu daha farklıya benziyor.
mutlaka denerim ve sana sonucunu anlatırım arkadaşım
 
OP
I

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
34
Konum
KOCAELİ
tamam canLArım deneyin tabiki be kesnlkle gönül rahatlııyla yapın derim.
Çünkü ayy tuttdumu ay şekerimi az tuzumu az derdi yok.
İç harcı pişirdikten sonra olay bitmiş oluyor.E birde fırının başndan ayrılmamak lazım tabii :D yanarsa yenmez :D:D:D
 

yeşil

Daimi Üye
Katılım
10 Ekim 2008
Mesajlar
1.366
Tepki
903
Puan
113
Konum
ıstanbul
cnm ya cok güzel görünüyor ama yapmaya üşenıyorum:Dsenın elınden olsa yerim bak hazır yanı:D
 

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
Ohhh valla çok güzel görünüyor olsa da yesem güzel bir börek.Emeğine sağlık canım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst