Su Muhallebisi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
su%20muhallebi.jpg


Su Muhallebisi:

Malzemeler:

5 Su Bardağı Süt
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
Gülsuyu
Çilek
Pudra Şekeri
100 gr buğday nişastası
Çeyrek su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içine süt, şeker ve tuzu koyup ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Bir kabın içinde nişastanın topaklanmaması için soğuk su ile nişastayı karıştırarak açın. Daha sonra tenceredeki karışım kaynadığında çırpma teli ile sürekli çırparak nişastalı karışımı tencereye ekleyin. Dibinin tutmaması ve topaklanması için karıştırarak en az 10 dakika kadar koyulaşıncaya kadara pişirin. Koyulaşan muhallebiyi kapatın ev muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi ya da servis kaselerini su ile ıslatın. Muhallebiyi döküp tepsiye yayın, tepsideki muhallebinin yaklaşık 4 santim yükseklikte olmasına özen gösterin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Servis esnasında isteğe göre gül suyu dökebilir, pudra şekeri ve çilek ile süsleyebilirsiniz.
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
şekerle tuz nasıl olcak bilemedim tuz herzaman şekeri bastırır ve kendini belli eder diye umuyorum :acep:

Ayy aklıma anneannemin yaptıgı aşure geldi
1kilo şekere 1 bardak tuz koymuştu bende tadına bakmadan dagıttıydım :gidiyom:
Allam tatlımı tuzlumu noldugu beli deildi Allah kabul etsin :cilgindans:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst