Su Çiçeği Aşısı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
asi-sc.jpg
Bu virüs tüm dünyada yaygındır. En bulaşıcı hastalık grubuna girer. Aile içi yakın temasta yüzde 90 civarında, okul içi temaslarda %10-35 arasında bulaşır. Su çiçeğinin en çok korkulan yanı çocuklarda suçiçeği üzerine binmiş ikincil mikroplardır. Bu mikroplar çocuklarda zatürre, bronşit, ansefalit yapabilirler. 12 ay ve 12 yaş arasındaki sağlıklı çocuklarda bir doz aşıyla korunma oranı %97 veya daha fazladır. Ev içi temastan hemen sonra yapılırsa %70 oranında korur. Aşı su çiçeğinin ağır seyretmesini %95 oranında önler. Aşılanan çocuk su çiçeğini geçirse bile hastalık çok daha hafif seyreder.
Hastalığı geçirme süresi de aşılananlarda daha kısadır. Ancak aşılanan kişiler hastalığı hafif geçirseler bile hastalığı diğer kişilere bulaştırabilirler. Onun için bu çocuklar hamilelere yaklaştırılmamalıdır. Aşının yan etkisi çok azdır. Aşılan çocukların %7 sinde sonraki bir ay içinde su çiçeğine benzer döküntü görülebilir.

Suçiçeği aşısının gebelikte etkileri bilinmediğinden hamilelikte uygulanmamalıdır. Aşıdan sonraki bir ay içinde hamile kalınması da önerilmez.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst