Stresin belirtileri

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Stres ruhumuzda ve bedenimizde birbirinden farklı belirtiler gösteriyor. Bu durumlarla başa çıkmak ve stresi yenmek de sadece bizim elimizde!

cabezaus6.jpg



Stresin sağlığınız üzerinde fiziksel ve zihinsel birtakım belirtilerini araştırdık. Gördük ki aslında vücudumuz bu durumlarda resmen bize stresi yenmemizi ve rahatlamamızın mesajını veriyor.


Solgun cilt

Stresliyken vücudumuzun dayanıklılığı azalır. Sonuç olarak vücut kan akışını ‘daha az gerekli’ organlardan daha ihtiyaç olanlara yönlendirir; mesela cildimiz yerine kalp, akciğer gibi iç organlara. Böylece azalan kan akışı, kan dolaşımının da zayıflamasına yol açar ve böylece kendi sağlıklı renginiz ortadan kaybolur.

Bu durumla başa çıkmak için öncelikle yiyip içtiklerinize dikkat edin. Dengeli bir beslenme ve sebze-meyve tüketimini mutlaka alışkanlık haline getirin. Bunun için size stres azaltan yiyecekler yazımızı tıklamanızı tavsiye ediyoruz.

Sivilce

Stresli olduğunu zamanlarda vücudumuz kan akışında erkeklik hormonunu serbest bırakır. Bu hormon da cildimizdeki sebum denilen yağın seviyesini artırır. Böylece ortaya beyaz uçlu sivilceler, yağ bezeleri ve siyah noktalar çıkar.

Bu durumla başa çıkmak için ekstra bir cilt bakımı uygulayın. Cildinizdeki yağı azaltmak üzere yağlı ciltler için doğal maskeler yazımızı tıklamanızı öneririz. Ayrıca sıcak banyo seansları yaparak hem cildinizi besleyebilir, hem de zihninizi dinlendirebilirsiniz.

Dişetlerinde kanama ve hassasiyet

Stres bağışıklık sisteminin baş düşmanıdır. Dolayısıyla stresli günlerde bedenimiz dişeti bölgemize yerleşmiş olan kötü bakterilerle savaşma gücünü kaybeder. Böylece dişetimizde hassasiyet oluşur; kanamaya ve acımaya başlar, hatta iltihaplanmalar oluşabilir.

Bu durumla başa çıkmak için her zamanki diş fırçalama ve diş ipi ile temizleme işlemlerinize özen gösterin. Fakat dişinizi bu kez fırçalarken daha yumuşak hareketlerle yapın ve ağız gargaraları kullanarak bakterilerin ölmesini sağlayın. Ayrıca stresimizi dişlerimizi sert fırçalayarak dişetimizden çıkarmak yerine sinirinizi atacak başka yöntemler bulun.

Halsizlik

Stresin en belirgin belirtilerinden biri de halsizliktir. Stres hormonları, bizi gevşeterek geceleri rahat bir şekilde uyumamızı sağlayan mutluluk hormonlarımızın üretimini engeller. Beynimize sürekli bir uyarıcı etkisi yaratır ve bu da hiçbir şekilde dinlenemememize; bitkin, yorgun ve halsiz olmamıza yol açar.

Bütün bu durumun altında yatan sebep büyük ihtimal kafanızda sürekli uçuşan yapılacak işler listesidir… Yapmanız gereken ise hepsini yatağa gitmeden önce bir kağıda yazmak ve zihninizden atmak olsun. Aynı zamanda yoga ve meditasyon da zihninizin rahatlamasına ve beraberinde stresinizi atmanıza yardımcı olacaktır.

Mide rahatsızlıkları

Beyin ve sindirim sistemi güçlü bir şekilde benzer hormonlar ve sinir sisteminin etkisi altında bulunur. Dolayısıyla, uzamış stres ile birlikte sindirim bozuklukları, kalın bağırsak uyarısı ile oluşan ishal, kabızlık, kramp ağrıları, şişkinlik hatta aşırı miktarda sindirimde rol oynayan asit üretimi ile ağrılı yanma şikayetleri görülebilir.

Bu durumla başa çıkmak için yağlı besinler ve fast food gibi sindirim borusunu ağırlaştıracak ve kötüleştirecek yiyecekler tüketmemek; ve kalın bağırsağı arındırmak için bolca lif tüketmek gerekir.

Ciltte kaşınma

Cildinizde kızarıklık yaratan ve tüm vücudunuzu kaplayan kaşınmalar da stresin belirtilerinden olabilir. Hatta yapılan araştırmalar stresin başlıca fiziksel belirtisinin kaşınma olduğunu gösteriyormuş. Bunun nedeni ise stresin beyindeki histamin düzeyini artırmasıymış. Bu da cildimizde alerjik reaksiyonlara yol açıyor.

Bu durumla başa çıkmanın başlıca yolu bol bol su tüketmek ve zarar görmüş olan cildimizi aloe vera veya kalamin içerikli losyonlarla yatıştırmaktır.

Alıntıdır!


 

kardelen00

Aktif Üye
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
81
Tepki
102
Puan
33
Konum
KONYA
bende sters kendini belli ediyor zaten sinirli oluyorum sürekli bagırmak kırmak istiyorum dayanamıyorum gurultuyede sabırda kalmadı bende bilmiyorum sonum ne olacak
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
bizi strese sokanlar utansın
bunların hepsini bende yaşamış olarak kınıyorum
bizi bu hallere sokanlara -zebani
 

nurci

Daimi Üye
Katılım
7 Aralık 2009
Mesajlar
588
Tepki
516
Puan
93
Konum
istanbul
Şu anda bütün belirtiler mevcut. Gelecel hafta kayınvalidem ve kayınpederim gelecek. 15 gün kalacaklar. Çok stresliyim yüzüm sivilce doldu,dişlerim hassaiyetten ağrıyo,sürekli uykum geliyo,çok çirkinleştim...:gitme: :aglayan:
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
sıvılce hıc eksık olmaz hayatımda strers eksık olmadıgı gıbı :protesto:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Allah kolaylık versin kızlar. Valla herkesin irili ufaklı stres var hayatında :ates:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
O daha da kötü canım ya.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst