South Beach Diyet Programı

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
South Beach Diyet Programı

1. Aşama
Aşamanın 2 haftasından sonra fazla olan 4 ila 6 kilonuzu vereceksiniz. Kilonuzun Bel ve göbek bölgenizden kilo vereceksiniz; bu bölgelerinizdeki incelmeyi kıyafetlerinizden anlayacaksınız. Kot pantolonlarınızın fermuarlarını bile öncekiye göre çok daha rahat kapatabileceksiniz. Karın bölgesinde şişkinlik olmadan spor ceketlerinizi bile çok rahatça ilikleyebileceksin.

Sizde gözle görülebilecek bir farklılık oluşacak. Bu 2 hafta boyunca bu değişikliği göremeyebilirsiniz fakat daha sonra sizdeki bu değişikliği göreceksiniz. Sizin fazla kilo almanıza neden olan yiyeceklere vücudunuz artık tepki göstermesini bu diyet ile sağlayacaksınız. Vücudunuzda basılmış bir düğme vardı. Şimdi diyetinizi değiştirin ve vücudunuzdaki düğmenizi kapatın. Fiziksel yemek yeme isteğiniz, devam eden yemek yeme alışkanlıklarınıza egemen olacak ve siz bu diyet programına sadık kaldığınız sürece bu kilo aldıran yiyecekler sizden uzak kalacak. Kilo vermeye bilirsiniz çünkü daha az yemek yemeye çalışıyorsunuz. Bu kötü yemek yeme isteğinize neden olan yiyecekleri ne kadar az yerseniz vücudunuzun fazla yağ depolanmasına neden olan yiyecekleri o kadar az yiyeceksiniz.

Bu değişimin sonucu, yemeyi sınırlandırdığınız bu yiyeceklerin bazılarını tekrar yemeye başlamanıza rağmen 14 günlük bir dönemden sonra kilo vermeye devam edeceksiniz. Bu diyeti uygulamaya devam edeceksiniz, sevdiğiniz ekmek olsa da olmasa da, ekmek yiyebileceksiniz. Ve makarnayı yeniden yiyebileceksiniz. Ayrıca, pirinç ve ya mısır gevreğini de. Tabiî ki meyvelerinde bu aşamada artık yiyebileceksiniz.

Çikolata mı? Sizin kendinizi mutlu hissetmenizi sağladığından eminim. Bu düşkün olduğunuz tatlıyı biraz sınırlandırmak zorundasınız. Her zaman ve her çeşidini yememelisiniz. Önceki günlerinize göre biraz daha az yiyerek keyif almayı öğreneceksiniz. Belki bu durum biraz keyifsiz olmanıza neden olabilir. Ama tekrardan çikolataları yemekten keyif alacaksınız.


2. Aşama
Artık 2. Aşamadasınız ve amacınıza ulaşana kadar kilo vermeye devam edeceksiniz. ne kadar kilo vermeye ihtiyacınız varsa bir o kadar da bu diyeti uyulacaksınız. 2. aşamada insanlar kilo verdi, ortalama, bir haftada 2 veya 3 kilo. Hedefinize ulaştığınızda, ideal kiloda kalmanızı sağlamak için size yardımcı olacak bu diyet programının liberal versiyonuna geçeceksiniz.

3. Aşama
Yaşamınızın geri kalan günlerinde bu aşamaya devam edeceksiniz. Bu noktaya geldiğinizde bu diyet programını bir diyet gibi hissetmeyeceksiniz ve bu yaşam tarzına alışacaksınız. Normal ve normal boyutta olan porsiyonlarda yemek yiyeceksiniz. Temel birkaç kuralla yaşamayı unutmadığınız sürece South Beach Diyeti hakkındaki her şeyi unutma da artık özgür olacaksınız.

Kilo verdiğinizde ve vücudunuzun yiyeceklere göre değiştiğinde üçüncü bir aşama yerini almaya başlayacak. Bu, kardiyovasküler sisteminin uzun dönemli yararı için kan yapısını önemli ölçüde değiştirecek. Kardiyologların ve kalp hastaların endişelendiği gözle görünmeyen faktörleri siz iyileştirebileceksiniz. Bu son değişim sayesinde önemli bir ölçüde yaşamınızın süresini uzatır ve olumsuz yönlerini yok eder. Yaşınıza göre sağlığınız ve yaşantınızı sürdürürsünüz.

South Beach Diyetine kilo verme umuduyla başlayabilirsiniz. Bu diyete adapte olduğunuzda ve sadık kaldığınızda kesinlikle bu diyet ile kilo vermeyi başaracağınızdan emin olun. Her şeyden önemli olan kendinize olan güveninizdir. Bu diyetin oldukça yararları vardır kesinlikle abartmıyorum, kesinlikle sizin hayatınızı kurtaracaktır.

Anladığımız gibi obesite arkasındaki denge oldukça basit: Yediğiniz şeker ve nişasta ne kadar hızlı kan dolaşımına tarafından emilir ve işlenirse o kadar çabuk kilo alırsınız.

Böylelikle, vücudunuzun karbonhidratı sindirme işlevinin hızı diyetiniz için kötü olur ama yavaşlatması ise iyidir. Sindirim, midenizin yiyecek bileşenlerini parçalama işlevidir; yiyecek miktarınızın uzun sürede parçalanma işlevi, insanların kilo vermesi için yararlıdır.

Yiyecekleri çiğnemeden önce sindirim işlevinin başladığını bilmenizin oldukça önemli olduğunu unutmayın. Aslında, siz yiyeceği hazırlamaya başladığınızda bu işlev de başlar. Mesala, Çiğ brokoli kütür kütür, sert, soğuk ve fiberli besleyici bir besindir. Bu yiyeceği yerseniz mideniz karbonhidratları alabilmek için gerçekten çalışmaya başlar. Bu, iyi bir fikirdir. Tabiî ki, kokteyl partilerin dışında hemen hemen hiç çiğ brokoli yemeyiz. Brokoliyi çiğ yıkadığımızda brokolinin dış kısımlarını atarız ve iyice yumuşayana kadar haşlarız; daha sonra onu keseriz.

Ayrıca, bu midenizin yiyecekleri sindirmesine yakın bir işlevdir. Kasların bileşeni, etkili mide suyu ve asitler üretmesine rağmen mideniz fiziksel olarak yiyecekleri kısmen parçalayacak. Midenizde olsa da olmasa da yediğiniz brokoli çok önemli bir sebzedir.

Bu tarz yiyecekler sindirim isteminin daha erken çalışmasını sağlar. Aslında, yiyeceklerin süper market deki raflarda yerleri almadan sindirim sistemi çalımlaya başlar. Bir dilim somun ekmeyi yemeyi düşünebilirsiniz. İlk olarak, kepek ve fiberden soyulmuş buğdayda ve daha sonra ise en beyaz olan un da toz haline getirilir. Hafifçe pişirilir. Ve tabiî ki mideniz çabucak onu parçalar. Bir dilim beyaz ekmek, kâseden bir çay kaşığıyla şeker yemenizle kan dolaşımınıza karışır. Marie Antoinette, kekin bu işlevi olmadığını ama bu ekmekle aralarında çok daha büyük bir farkın olmadığını söylüyor.
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Hâlbuki asıl gerçek, eskide kalmış ekmek, kalın kabuk ve tahıl parçalarıyla iri, pekmezli çeşitlerini sağlıklı marketlerden satın alabilirsiniz, midenizin işi çalışmasını sağlar. Buğdaydan da yapılmaktadır ama tahıldan yapılanlar bunu sağlamazlar. Ekmekte kepek parçalarını bile görebilirsiniz. Şekerli olan nişastayı da içerir ama bu nişastalar fiber ile ilişkilidir. Ve sindirim işlevide uzun sürmektedir. Sonuç olarak, şeker aşama aşama kan dolaşımına yayılır. Kan şekerinde ani bir yükseliş olmazsa pankreasınız daha fazla insülin üretmezse, daha fazla karbonhidrat için yiyecek yeme istediğiniz artmayacaktır.

Vücudunuzun nasıl çalıştığını bilmeniz sizin için oldukça önemlidir. Yiyecek ne kadar çok çabuk işlenirse o kadar kilo aldıracaktır.

İyi haber, tabi ki, nasıl hazırlayacağınızı seçerek yiyeceğinizin glisemik içeriğini kısmen kontrol edebilirsiniz.

Mesela papates yiyebilirsiniz. İnanılmaz zengin bir sebzedir. Çorbadan votkaya kadar her yiyecek ve içeceğin yanında patatesi yiyebilirsiniz. Patates inanılmaz kilo almanızı neden olur.

Bu en kötü yöntem, glisemik içerik perspektivinden midir? Fırında. Patatesi pişirme işlemi, sindirim sisteminize daha kolay erişen nişastayı eritir.

Hafifçe iyi midir? İnanın veya inanmayın, az yağlı peynir veya ekşim krema ile hazırlanan kumpir az kilo aldırır. Kalori sayısı fazla olabilir ama penir ve ekşi kremadaki yağ miktarı sindirim sistemini yavaşlatır böylelikle insülin miktarını azaltır ve patates vücudunuzun hareketlenmesini sağlar.

(Alış veriş merkezindeyken bunu düşünmeyin ve bu satış yerlerinden kumpir almayın ve daha sağlıklı hafif şeyler alın. Özellikle ikindi arasında kumpir yememeye çalışın çünkü bu, sizin akşam yemeğinizde daha çok karbonhidrat almanıza neden olur. Kumpir yerine az miktarda dondurma veya kakaolu çikolata yemelisiniz.)

Fırında pişirilmişten daha iyi midir? Püre veya haşlanmış, pişme işlemlerindeki farklılıkları yüzünden, az yağlı veya ekşi krema ile onları muhtemelen yiyebilirsiniz ve yağ sindirme işlemini yavaşlatır. Fransız kızartmaları bile fırında pişmeden çok daha iyidir, ister inanın ister inanmayın, çünkü piştikleirnde yağlı olurlar. Tabiî ki, patates cipsi ile yanıdır ama kandırma değildir: bunların hiç biri, South Beach diyetini uygulayan biri için iyi bir seçenek değildir. Yediğiniz patates çeşitleri, bunların hepsi için büyük bir faktördür. Kırmızı kabuklu patatesler, en iyi olanlarıdır. Meyve ve sebzeler ne kadar erken toplanırsa o kadar az karbonhidrat içerir. Aşırı patattes tüketmemeye özen gösterin.

Bu, diyetin en sıkı aşamasıdır. 2 hafta sürer. Çok fazla kötü ( çoğu işlenmiş ) karbonhidratlar yiyerek alınmış insülin kısıtlamları çözmek için yeterli bir süreçtir. 1. Aşama, eğer siz doğru karbonhidratları aldıysanız az karbonhidratları içermesi gerekmektedir. Protein, iyi yağ ve kan şeker kontrolüne ve doyuma gereksinim duyan en düşük glisemik içerik karbonhidratların bol bol alınmasına izin verir. Bunlar, düşük glisemik içerik sebzelerini içerir; ayrıca kalp- sağlığı folat, diğer vitamin ve mineraller gibi önemli besinleri, fiberide kapsar. Salata ve sebzelerin sınırı yoktur. Protein içeren sos çeşitlerinden hangisini istersen yiyebilirsin.

Bu aşamanın sonunda, sağlıksız yemek yeme isteği, özellikle tatlı, fırında pişmiş yiyecekler ve nişastalar, artık yok olacaktır. Yemek yemek için altı farklı nedeni içeren her günün farkına varacaksınız. Böylelikle kesinlikle açlığı hissetmeyeceksiniz, yapabilirseniz, mümkünse porsiyonlarınızı kısıtlayın. South Beach Diyeti, yediklerinizin gramlarını, kalorilerini veya diğerlerini ölçmenize yardımcı olmaz. Yani, yiyecekleriniz normal miktarda olmalı, açlığınızı doyuracak kadar yeterli, ama kesinlikle daha fazlası değil.
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
1. Gün Yemek Yeme Planı
Sabah Kahvaltısı

160 gram sebze kokteyl
Yağsız süt ve tatlandırıcı ile kafesinsiz kahve ve çay

Sabah Atıştırma

1 parça kaymaklı peynir

Öğle

Marul üzerinde kızartılmış tavukgöğüsü
2 çay kaşığı salata sosu veya az şekerle hazırlanmış sos
Şekersiz jöleli pasta

İkindi Atıştırma

İnek sütünden yapılmış 1 dilim peynir ile kereviz

Akşam Yemeği

Izgara kuşdili ile Somon balığı
Buharda pişmiş kuşkonmaz
Karışık salata (yeşillik, salatalık, yeşil biber ve domates)
Tat vermesi için zeytinyağı ve sirke veya 2 çay kaşığı şekersiz sos

Tatlı

Vanilyalı bisküvi

2. Gün Yemek Yemek Planı

Sabah Kahvaltısı

160 gram domates suyu
1/4 veya 1/2 kase yumurta akı
2 dilim Kanada pastırması
Yağsız süt ve tatlandırıcı ile kafesinsiz kahve ve çay

Sabah Atıştırması

1-2 Hindi rulosu
2 çay kaşığı kişniş bitkili mayonez ( opsiyonlu)

Öğle

Ton balığı ile doğranmış salata
Şekersiz jöleli pasta

İkindi Atıştırması

İnek sütünden yapılmış 1 dilim peynir ile kereviz

Akşam Yemeği

Fırında tavukgöğsü
Kızartılmış patlıcan ve biber
Karışık salata ( yeşillik, salatalık, yeşilbiber ve domates)
Tat vermesi için zeytinyağı ve sirke veya 2 çay kaşığı şekersiz sos

Tatlı

Kahveli Ricotta krema

Sebze Yemeği

1 paket ( 280 gram ) dondurulmuş ve doğranmış ıspanak
1/4 yumurta akı
1/4 kâse dilimlenmiş az yağlı peynir
1/4 kâse yeşilbiber
1/4 kâse soğan
3 adet küçük acı biber ( isteğe göre)

Ispanağı mikro dalga fırında yüksek ısıda pişirin. Biraz sıvı ilave edin.

Folyo kapı ile tavaya 12 adet küçük pideleri dizin.

Tabakta bulunan yumurta akını, peyniri, biberi, soğanları ve ıspanakları birbirine karıştırın. Daha sonra mikser ile iyice karıştırın.

Küçük pidelerin aralarını bu karışım ilave edin. 20 dakika 180 derecede pişirin.

6 kişilik servis edin.

A Bakışında Beslenme

Her servis: 77 kalori, 9 gram protein, 3 gram karbonhidrat, 3 gram yağ, 2 gram doymuş yağ, 160 mgr sodyum, 10 mg kolestrol, 2 gram lif.

Balsamik salata sosu nasıl yapılıyor)

1/3 fincan ekstra saf zeytinyağı
1/3 fincan balsamik sirkesi
2 çay kaşığı doğranmış taze dağ kekiği
1/4 çay kaşığı tuz
1/8 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı doğranmış taze fesleğen
Ağzı sıkı kapanan bir kavanoz içerisinde zeytin yağı, sirkeyi, dağ kekiği, tuzu, biberi ve fesleğeni karıştırın. Kapatın ve çalkalayın.
2/3 kaselik yapın.

A Bakışında Beslenme

Her servis: 90 kalori, 0 gram protein, 2 gr karbonhidrat, 9 gram yağ, 1 gram doymuş yağ, 75 mg. sodyum.

Kuşdili ile Izgarada Somon Balığı

0,45 kilogram somon balığı
2 çay kaşığı ekstra saf zeytinyağı
2 çay kaşığı taze limon suyu
1/4 çay kaşığı tuz
1 tutam taze karabiber
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı taze doğranmış kuşdili yaprağı
Kapari ( isteğe göre)

Balığınızı keserek normal bir tabağa koyun. Bir kasede zeytin yağı, limon suyu, tuz, biber, soğan ve kuşdilini koyup karıştırın. Daha sonra bu karışı balığın üzerine serpin. Balığınızı biraz zeytinyağı ile ızgarada pişirin. Balığınız hafif kızarana kadar orta ısıda onu pişirin. Balığınızın tabakası biraz daha kalınsa biraz daha pişirebilirsiniz.

Balığınızı normal bir tavada az zeytinyağı ile hafif ısı da pişirebilirsiniz. Balığınızın büyüklüğüne göre ısı ayarına dikkat edin.
Arzunuza göre balığınızı kuşdili veya diğer sebzelerle süsleyebilirsiniz.

4 kişilik

alıntıdır
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
South Beach Diyeti

ABD'de tam bir yıldır en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer alan South Beach diyetinin daha ilk iki haftasında bel ve göbek bölgenizden 4-6 kilo vereceksiniz...

Amerikalı kardiyolog Arthur Agatston'un geçen yıl Nisan ayında yayımladığı diyet dünyada fırtınalar estirdi. Uzun süre internet sitesi amazon.com'un en çok satanlar listesinde 5'inci sıranın altına düşmeyen bu mucize diyet, 2 haftada egzersiz bile yapmadan 4-6 kilo verilmesini sağlıyor. Bu programa başladığınızda ilk haftalarda bel ve göbek bölgenizden kilo vereceksiniz.
Tamamladığınızda ise hem incecik olacaksınız hem de kanınızın kimyası ve vücudunuzun çalışma düzeni değişecek, kalp krizi riskiniz azalacak.
diet_9f21436e-f1d2-440a-a69e-e62e81b0f72f_11.jpg

Neden South Beach?
South Beach, yüksek yağ ve protein ağırlıklı besinleri tavsiye ederek, kalbinizin yıpranmasına neden olan diyetlerden farklı. Çünkü ne düşük karbonhidratlı ne de düşük yağlı bir program. South Beach'de yağların da karbonhidratların da sağlıklı olanlarını seçiyorsunuz. Böylece vücudunuza şekeri yağa daha yavaş çevirmeyi öğretiyorsunuz. Üstelik ihtiyacınız olan tüm gıdaları da alıyorsunuz.
Ne kadar sürüyor?
Yaklaşık 2-6 hafta arasında süren programda ideal kilonuza ulaşacaksınız. Üstelik bu kiloyu korumaya başladığınızda yeni sizle tanışacaksınız. Vücudunuz artık durup dururken tatlı istemeyecek. Ama siz canınız tatlı çektiğinde hangi tatlıdan ne kadar yemeniz gerektiğini öğrenmiş olacaksınız. Diyetin 2 hafta süren ilk bölümünde meyve ve ekmek gibi bazı besinleri mönönüzden çıkarıyorsunuz, ikinci evrede ise bu besinleri yavaş yavaş programa dahil etmeye başlıyorsunuz. 2. evrede şarap, ekmek hatta çikolata bile serbest. İdeal kilonuza ulaşana kadar devam edeceğiniz bu evrenin ardından ömür boyu sürecek üçüncü bölüm geliyor. Artık sağlıklı beslenmeyi biliyorsunuz ve sağlıklı beslenerek de hayattan keyif alıyorsunuz.
diet_64510c93-2da8-4d33-a9c0-6539c29fa4eb_2.jpg

Birinci evre: Kiloların çoğu göbekten gidecek. Şu sıralar bir diyete başlamanın tam zamanı. Çünkü tatile çıkmadan 10-gün önce başlayacağınız diyet programları size yardımcı olamaz. Vücudunuzu yorup hırpalayacak, üstelik verdiğiniz tüm kiloları geri almanıza neden olacak bir diyet yerine bir yandan hızla kilo kaybettirecek bir yandan da vücudunuzu yenileyecek bir diyet seçmelisiniz. South Beach diyetinin 2 hafta süren ilk evresi diyetin en sıkı bölümü. Amaç bugüne kadar kötü karbonhidratlar ve kötü yağlar tüketmeye alışan vücudunuzun oluşturduğu insülin direncini kırmak. Böylece tükettiğiniz şekerin yağa dönüştürülmesini yavaşlatmak. Birinci evrede salata ve sebzelerin çoğunu özgürce tüketebilirsiniz. Etlerde de aşağıdaki listeye uyduğu müddetçe her şey serbest. Ancak çikolata gibi şekerli ve ekmek, makarna gibi karbonhidratlı besinler yememelisiniz. South Beach'de porsiyonlarınızın ufacık olması da gerekmiyor, normal ölçülerde yiyebiliyorsunuz. Birinci evrede tatlı dahil 6 öğün hakkınız var. Dolayısıyla acıkmadan kilo vereceksiniz.
Örnek mönüler
Bu mönülerdeki sebzeleri ya da öğünleri aşağıda verdiğimiz listeden yola çıkarak istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kahvaltıda salam yediyseniz öğlenleri ton balığı ya da beyaz peynirli salata tercih edin. Diğer günlerde tavuklu ya da biftekli salata yiyebilirsiniz.
Alternatif 1
Kahvaltı
* 1 bardak domates suyu
* 1 yumurta
* 2 dilim salam
* Kafeinsiz kahve veya çay (tatlandırıcı ya da yağsız süt ilave edebilirsiniz)
kahve_5c4c11c0-8d25-4149-a065-29b5d509fb6e_8.jpg

Ara öğün
* 1 dilim yağsız peynir
Öğle yemeği
* Ton balıklı salata (zeytinyağı limon sos ile)
Akşam yemeği
* Tavuk göğsü ızgara
* Patlıcan-biber ızgara
* Mevsim salatası
mevsim-salatasi_5c8f574b-0e63-4c94-96a5-096a8c007df8_3.jpg

Tatlı
* Kakaolu Ricotta tatlısı
Alternatif 2
Kahvaltı
* 1 bardak sebze suyu
* Kuşkonmaz ve mantarla hazırlanmış omlet
* Kafeinsiz kahve veya çay
Ara öğün
* 1 dilim yağsız peynir
peynir_ea8e20e5-51fc-45e1-95dd-6dbccfdd4608_2.jpg

Öğle yemeği
* Dereotlu karides salatası (zeytinyağı limon sos ile)
* Tatlandırıcılı jöle
Ara öğün
* 2 hindi rulosu
Akşam yemeği
* Sığır fileto ızgara
* Buharda pişirilmiş brokoli
* Domates ızgara (üzerine karabiber ekleyebilirsiniz)
domates-izgara_41cc6eb5-08ca-412a-82c5-848a84c0d93e_4.jpg

Tatlı
* Bademli Ricotta tatlısı
Bunları yemeyin!
* Et
* Ciğer
* Kaburga
* Yağlı etler
* Kanat ve but (hindi/tavuk)
* Ördek
Peynir
* Krem peynir
Sebzeler
* Pancar
* Havuç
* Mısır
* Patates
* Yer elması
yer-elmasi_1f902bb0-fd29-4d42-9931-cef8d2dabec2_9.jpg

Meyve
* Elma, şeftali, armut, greyfurt da dahil her çeşit meyve ilk iki hafta boyunca yasak.
Karbonhidratlar
* Ekmek, pilav, makarna, yulaf ve kek gibi tüm nişasta ve karbonhidratlı ürünlerden uzak durun.
Süt ürünleri
* Yoğurt, süt ve dondurma da dahil tüm süt ürünleri yasak.
Alkol
* Bira ve şarap da dahil tüm alkol ürünleri yasak. Bunları ikinci evrede kullanmaya başlayacaksınız.
sarap_b95dd2a7-e446-454b-afcf-e60a87f2c805_3.jpg

Programa uygun yemek tarifleri
Hindi ruloları
Malzemeler:
* 4 ince dilim haşlanmış hindi
* 4 yaprak marul
* 4 halka soğan
* Diyet mayonez
* Karabiber
Mayonez sürdüğünüz marul yaprağının üzerine bir dilim hindi koyun. Üzerine soğanı ve karabiberi ekleyip güzelce rulo yapın ve afiyetle yiyin.
Bir porsiyonda: 54 kalori, 10 gram protein, 2 gram karbonhidrat, 1 gram yağ, 0 gram doymuş yağ, 604 miligram sodyum, 17 miligram kolesterol, 1 gram lif var.
Ricotta tatlısı
Malzemeler:
* 110 gram keçi peyniri
* 1/4 çay kaşığı vanilya özü (veya 1/4 çay kaşığı badem özü)
* 1/4 çay kaşığı limon özü
* 1/2 çay kaşığı kakao)
İşte size akşam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir tatlı tarifi...
Ricotta'yla (keçi peyniri) hazırlanan bu tatlı; bademli, kakaolu, vanilyalı ya da limonlu da yapılabiliyor:
Peyniri, vanilya özünü ve tatlandırıcıyı bir kapta karıştırın. Karışımı bir süre buzdolabında saklayıp soğuk servis edin. Ricottanızı limonlu, bademli ya da kakaolu hazırlarken karışıma vanilya yerine bunları ilave edin. Kakaolu Ricotta'da 5 parça çikolata damlası kullanabilir, karışımın üzerine kahve serpebilirsiniz.
Bir porsiyonda: 178 kalori, 14 gram protein, 7 gram karbonhidrat, 10 gram yağ, 6 gram doymuş yağ, 155 miligram sodyum, 38 miligram kolesterol, 0 gram lif var.


Ekolay



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst