Sosyal yaşamda kadının yeri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aysenim

Daimi Üye
Tepki
480
Özellikle Türk toplumunda kadının yeri ayrıdır. Fakat bu sadece evde geçerlidir. Türk erkeği genel olarak çalışan kadını sevmez. Neden bilinmezdir, hep söz şudur; ben sana değil çevreye güvenmiyorum olur. Peki neden böyledir. Sokaklarda sapıklar mı geziyor.Hayır ama bir kadını kandırmanın yolu budur. Bu sadece güven mi yoksa güvensizlik mi?
Bence güvensizlik. Kadının doğuştan bir kızlık zarı olarak doğar. Bu evlenince ve ya daha önce bozulur. Aslında evlilikten daha önce bozulması o kadının fahişe olduğunu düşündürür. Peki o yönden kabul ama bir erkeğin yapması neden aynı olayı düşündürmez? Bende ataerkil toplumların kadınlara empoze ettiği bir donedir. Erkek her zaman üstündür. Kadın 2. bir insan varlığıdır. Bu özellikle erkek yaparsa zampara, kadın yaparsa fahişedir lafından gelmektedir.
Kadınlar kuluçka makinesi görevleri çocuk yapmak, temizlik, yatakta erkeğe hizmetten geçmektedir. Kadınla erkek tamamen eşittir. Yaratılış olarak farklıdır. Ve unutmayın ki her erkeğin bir bir kadın annesi vardır.

bence çok da mantıklı değil bu yazı. FEMİNİST DÜŞÜNCE yapısında yazılmış bi yazı.

aysenim

Daimi Üye
Tepki
480
Hür dünya dedikleri Hıristiyan ülkelerde ve İslam ülkeleri denilen Arap ülkelerinde, (Hayat müşterektir) denilerek, kadınlar da, fabrikalarda, tarlalarda, ticarette, erkekler gibi çalışıyorlar. Çoğunun evlendiklerine pişman oldukları, mahkemelerin boşanma davaları ile dolu olduğu, günlük gazetelerde sık sık görülmektedir.

Bir kadın yazar da diyor ki:
(Ne zaman bir fuara gitsem, bacaklarını açıp son model arabaların üstüne oturmuş mini etekli mankenleri görsem içim kalkıyor, midem bulanıyor. Ve şaşıyorum: İyi kötü birer kişilikleri olan bu kadınlar, orada öylece durup o arabaların birer aksesuarı gibi pazarlanmayı nasıl içlerine sindiriyorlar? Hem, kadın cinsini bu kadar aşağılatan o kadınlara karşı, hem de onları oraya oturtup müşteriyi kandırarak mal satmaya çalışanlara karşı öfke doluyor içim.)

Müslümanlıkta kadın sultandır. Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir. İslamiyet’te kadın ev içinde ve dışında çalışmak, para kazanmak zorunda değildir. Evli ise erkeği, evli değilse babası, babası da yoksa, en yakın akrabası çalışıp onun her ihtiyacını karşılamaya mecburdur. Kendisine bakacak hiç kimsesi bulunmayan kadına, devletin yardım sandığı bakar.

Müslüman kadının ev işi yapması bir ihsandır, çok sevaptır. Yapmazsa, günaha girmez. Zorla yaptırılamaz. Resulullah efendimizin zamanından bugüne kadar, Müslüman kadınlar bu ihsanı yapmıştır.

din kadına bu kadar değer vermişken siz hala neyin feministliğini yaşıyorsunuz. türk erkeği şöyle böyle demekle sınırlandırmayalım bence ?

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
940
kadin.jpg

Özellikle Türk toplumunda kadının yeri ayrıdır. Fakat bu sadece evde geçerlidir. Türk erkeği genel olarak çalışan kadını sevmez. Neden bilinmezdir, hep söz şudur; ben sana değil çevreye güvenmiyorum olur. Peki neden böyledir. Sokaklarda sapıklar mı geziyor.Hayır ama bir kadını kandırmanın yolu budur. Bu sadece güven mi yoksa güvensizlik mi?

Bence güvensizlik. Kadının doğuştan bir kızlık zarı olarak doğar. Bu evlenince ve ya daha önce bozulur. Aslında evlilikten daha önce bozulması o kadının fahişe olduğunu düşündürür. Peki o yönden kabul ama bir erkeğin yapması neden aynı olayı düşündürmez? Bende ataerkil toplumların kadınlara empoze ettiği bir donedir. Erkek her zaman üstündür. Kadın 2. bir insan varlığıdır. Bu özellikle erkek yaparsa zampara, kadın yaparsa fahişedir lafından gelmektedir.

Kadınlar kuluçka makinesi görevleri çocuk yapmak, temizlik, yatakta erkeğe hizmetten geçmektedir. Kadınla erkek tamamen eşittir. Yaratılış olarak farklıdır. Ve unutmayın ki her erkeğin bir bir kadın annesi vardır.

yazının son paragrafı o kadar kirli bir düşünce ki.bir kere annelik kadar güzel birşeyi nasıl kuluçka makinesine benzetebilirsiniz.belki eskiden çok çocuk sahibi olmak erkek için güç gösterisiydi belki o zamanlar için geçerli olabilirdi(o da belki) ama şimdi daha fazla çocuk erkek için daha fazla mesai demek.
temizliği de illa birisi yapmak zorunda dinimizde de hizmetçi tutulabilir kadın sadece diğer kadınlar ne kadar görevliyse o kadarını yapmalı yani diğer kadınların ayıplamayacağı kadarını.temizlikte biçok şeyi kadınlar kendi üstlerine yük ediyorlar bence mesela biri eve temizlikçi çağırsa komşular ne der diye düşünür hatta temizlikçi çağırıp gelmeden evi temizleyen var.temizlik konusunda erkeklerin kadınlara yüklendiğini hiç düşünmüyorum çünkü bakalım koltukların altı temiz mi köşeler iyi silinmiş mi diye kontrol eden erkekler yok ama bunlara dikkat eden misafir teyzeler var

son mevzuda yatakta erkeğe hizmet bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama iki kişilik yaşanan şeyler nasıl hizmet olabiliyor.asıl sorunlu olan bunu erkekliğe ait birşey gibi görmek.

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
940
bir de bi noktaya dikkat çekmek istedim kullanılan resim cuk oturmuş resimde de kadına uzanan eller hep kadın eli.zampara fikri de kim tarafından sokuluyo erkeklerin aklına tabiki anneleri. :tskler:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.326
İçerik üye tarafından silindiği için konu paylaşıma kapatılmıştır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar