Soslu Tavuk Kanat

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
soslutavukkanat.jpg


Malzemeler,

* Yarım kilo tavuk kanat
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 diş sarımsak
* Yarım yemek kaşığı domates salçası
* 2 çay kaşığı kekik
* Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

1. Tavuk kanatlarını temizleyip bol suyla yıkayın.
2. Fazla suyunu alması için havlu kağıt üzerinde bekletin.
3. Yavyan bir kapta; salça, sızma zeytintyağı, sarımsak rendesi ve kekiği karıştırın.
4. Tavuk kanatlarını karışıma ekleyin ve harmanlayın.
5. Sosun içinde 15 dakika bekletin.
6. Fırın tepsisi, fırın poşeti ya da dumansız ızgarada tavukları pişirin.
7. Tavuğu fırın/ızgaradan çıkarmadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.
8. Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst