Soslu Somon Baligi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:

  • 1 kg. file somon balik
  • tuz,karabiber
Sos için:

  • 2 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 1 buçuk su bardagi sut
  • muskat cevizi rendesi,
  • kori (curry)
  • bir tutam dereotu,tuz
Garnitur için:
istedigini sebzeleri buharda haslayarak baligin yaninda servis yapabilirsiniz,ben havuç,kabak,brokoli ve patates kullandim.
Yapilisi:
Oncelikle baligimizi tuz ve az karabiberliyoruz firin kabimiza aliyoruz uzerini folyoyla kapatip firina veriyoruz,baligimiz çok çabuk pisecektir dikkat edip yakmayalim.

Sosumuz için kuçuk bir tencereye yagimizi alip unu kavuralim,uzerine sutu ilave edip hizlica karistiralim,sosumuz muhallebi kivamina gelince baharatlarimizi ilave edelim,eger sosumuz koyulasacak olursa bir miktar daha sut ilave edelim,ocaktan alalim.
Sosumuzu tabagimiza aldigimiz balik ve haslanmis sebzelerle birlikte servis yapalim.

ALINTI
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Somon balığını çok tüketirim. Hatta balık sevmediğim için tek yediğim balık desem doğrudur. Evde somonum var. Bu şekilde yapayım bari.

Teşekkürler canım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst