incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 1 kg. file somon balik
- tuz,karabiber
- 2 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tereyag
- 1 buçuk su bardagi sut
- muskat cevizi rendesi,
- kori (curry)
- bir tutam dereotu,tuz
istedigini sebzeleri buharda haslayarak baligin yaninda servis yapabilirsiniz,ben havuç,kabak,brokoli ve patates kullandim.
Yapilisi:
Oncelikle baligimizi tuz ve az karabiberliyoruz firin kabimiza aliyoruz uzerini folyoyla kapatip firina veriyoruz,baligimiz çok çabuk pisecektir dikkat edip yakmayalim.
Sosumuz için kuçuk bir tencereye yagimizi alip unu kavuralim,uzerine sutu ilave edip hizlica karistiralim,sosumuz muhallebi kivamina gelince baharatlarimizi ilave edelim,eger sosumuz koyulasacak olursa bir miktar daha sut ilave edelim,ocaktan alalim.
Sosumuzu tabagimiza aldigimiz balik ve haslanmis sebzelerle birlikte servis yapalim.
ALINTI