Soslu Brüksel Lahanası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
soslubruksel.jpg


Malzemeler,

* 500 gram Brüksel lahanası
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 diş sarımsak
* Yarım limonun suyu
* Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

1. Brüksel lahanasını suda ya da buharda haşlayın.
2. Pişen Brüksel lahanalarını soğuması için kenarda bekletin.
3. Derin bir kâsede; zeytinyağı, pul biber, tuz, limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
4. Haşlanmış lahanaları sosa ekleyip harmanlayın.
5. 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst