Sonbahar'da Bahçe ve Balkonda Yetiştirebileceğiniz Bitkiler!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
gyLna0.jpg


Sonbahar mevsiminde sarımsak,soğan,ıspanak gibi bitkileri balkon ya da saksınızda yetiştirerek kendi üretiminizi yapabilirsiniz.

1.Sarımsak

Sarımsak yetiştirilmesi açısında en zahmetsiz sebzedir.Kış mevsiminde sarımsağın dişlerini toprağın 6 cm kadar derinine ekleyerek yetiştirebilirsiniz.

2.Soğan

Soğan da sarımsak gibi kış mevsiminde yetiştirebileceğiniz bir bitkidir.Soğanı bahçenizde yetiştirebileceğiniz gibi balkonunuzda saksınızda yetiştirebilirsiniz . Soğan için en uygun ekim zamanı eylül ekim aylarıdır. Soğan, toprağa 6-7 cm mesafe bırakılarak, düz bir hat şeklinde ekilmelidir.



3.Ispanak

Ispanak kış aylarında en sık tüketilen yada sebzelerden biridir.Yetiştirilmesi kolay ıspanak bahçe ya da terasta ekilebilir. Ispanak tohum olarak ekilir. Ancak bu tohum aslında yalancı bir meyvedir. Ispanağı bahçenize ekerken, tırmıkla toprağı düzleştirdikten sonra, tohumları toprağın üzerine serpiştirerek, ekim yapabilirsiniz.


4. Şeker Bezelyesi

Şeker bezelyesi kış mevsiminde yetiştirebileceğiniz bir sebzedir.Şeker bezelyesi kış aylarında çok kolay yetişen sebzeler arasındadır.Fazla ekim alanı gerektirmediğinden,küçük bahçelerde yada balkonlarda yetiştirilebilir. Bezelye tohumları ekilmeden bir gün önce çimlendirilmelidir. Tohumların bir gün suda nemli bir bez içerisinde bekletilmesinin ardından, toprağın 3-4 cm altına ekilebilir.



5. Marul


Sonbahar aylarında yetiştirilebilen sebzeler arasında yer alan marul, tohum olarak ekilir. Marul tohumları özel çimlendirme kabı kullanılarak, tohumlar üst üste gelmeyecek şekilde ekilmelidir.


Sonbaharda, evinizde ya da bahçenizde kendi sebzelerinizi yetiştirerek, hem organik beslenebilir hem de üretim yapabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst