Sonbahar Çiçekleri.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Krizantem:

beyaz-krizantem-cicegi-resmi.jpg


Kasımpatı olarak bilinen bu bitki, 50–150 cm kadar yükselebilir. Büyük çiçek başlarına sahip sarı, turuncu, kırmızı, beyaz renkleri mevcuttur. Dikim aralığı 15–20 cm olup, yaklaşık bir buçuk ay kadar çiçekte kalır. Torf+gübre karışımı harçlı topraklarda yetişir. Bahçe, balkon ve teraslarda kullanılabilir.

Hercai menekşe:
hercai.menekse.jpg


Hercailer, sonbahar, kış ve hatta ilkbaharın ortalarına kadar çiçek açan bir bitkidir. Menekşeleri Ekim ayında toprağa 15 cm aralıklarla fide halinde dikmelisiniz. Yetiştirme ortamı torf ve gübre karışımı harçlı bir toprak olmalıdır. Menekşelerin her rengi ve hibrid çeşitleriyle alacalı (gözlü) tabir edilen çeşitleri vardır. Kıştan en az etkilenen mevsimlik fidedir.

Çuha çiçeği:
cuha-cicegi-yagi-faydalari.jpg

Onbir ay çiçeği olarak da bilinir. Ev için olan çeşitleri de vardır. Bunlar iç mekanlarda uzun süreli çiçek açarken, dış mekanda kullandığımız çuhalar, sonbahar ortalarından ilkbahar başına kadar çiçekli kalır. Torf+gübre karışımı harçlı topraklarda yetişirler. Renk tonları gösterişli, çiçekleri yaprakta buket halinde çıkan hoş bir bitkidir.

Siklamen:

siklamen.jpg

Hem içeride, hem de dışarıda yetiştirebileceğimiz soğanlı bitkilerdir. Her rengi mevcut olan bu bitki, soğuk hava şartlarında yaşar. Sıcağa dayanamaz. Çiçeklenme bitince, soğanlarını toprakta veya bir kese kağıdında saklayıp, yazın tekrar dikerseniz, sonbahara bitkiniz yeniden çiçeklenir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst