Sonbahar Bahçe Bakımı.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
ekim_ayi_bahce_bakimi-0.jpg


Dökülmeye başlayan yaprakları ve diğer sağlıklı bahçe artıklarını tırmıkla temizleyerek biriktirin. Çünkü onlar, gelecek ilkbaharda size bahçeniz için gereken torfu sağlayacak.

Sonbahar yağmurlarıyla toprak tavını almaya başladı. Solmuş yaz çiçeklerinin bulunduğu tarhları temizleyin. Toprağı işleyip çapalama yaparak yeni dikimler için bahçenizi hazır duruma getirin.

Çapalama yapmanın dışında sıcaktan sıkışmış toprağı bolca havalandırmayı unutmayın. Aksi halde çiçeğiniz gelişme gösteremez.

Sonbaharda dikilecek bitkilerin yerlerini hazırlayın, çukurlar açın. Bu ay, çiçek tarhlarınıza ve boşalan saksılarınıza sonbahar çiçeklerini yerleştirmek için bulunmaz bir fırsat. Kışlık çiçek fidelerini ve ilkbaharda çiçek açan soğanlı bitkilerinizi de dikebilirsiniz.

Eğer toprağınız besin maddesince fakirse organik gübre ya da besince zengin gübre takviyeleri yaparak toprağa yedirebilirsiniz. Böylece toprağınız bahar aylarını verimli bir şekilde karşılar.

Çim ekmek isteyenler için en uygun aydayız. Toprak sıcak olduğu için çimlenme kolay olacak. Ayrıca sonbahar yağmurlarından da yararlanacak. Mevcut olan çim alanlarınızda bozulmalar varsa onlara yama da yapabilirsiniz. Çimlerinizdeki yabani otları da temizlemeyi ihmal etmeyin.

Ağustosta bitiremediğiniz budama işlerinize eylül ortalarına kadar devam edebilirsiniz. Çiçeklenmesi tamamlanan bitkiler için de elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Gelecek yılın çiçek tomurcukları oluşmadan budamalarını tamamlamalısınız. Makasa gelmeyen bazı şekilli bitki türlerini form vermek için budayabilirsiniz.

Mart-ayında-bahçe-bakımı1-400x300.jpg


Sonbahar geldi, yağmurlar başladı diye bitkilerinizin suya ihtiyaçları olmadıklarını düşünmeyin sakın. Yağışlar yeterli gelmezse bitkileriniz ölür; bu nedenle sulamalarına dikkat edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst