Son Trend Göğüs Ucu Dövmesi!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli


Meme kadın için uzuv olmanın çok ötesinde. Öncelik tedavi olsa da meme kanserini atlatan kadınların büyük çoğunluğu tekrar meme sahibi olmak istiyor. Cerrahlar meme protezleri, rekonstrüktif uygulamalarla yeniden meme yapıyorlar. Ancak alınan meme ucu için cerrahi yetmiyor. İşte o noktada dövmeciler devreye giriyor.

breast-cancer-pink-bracelets.jpg


Meme kanseri ameliyatı geçiren kadınlara dövmeyle yeniden meme başı kazandırılıyor. Cerrahlar ameliyat ettikleri hastalarını bir sonraki adım için dövmeciye yönlendiriyor. 10 yıldır meme başı dövmeleri de yapan Tamer Güleryüz cerrahların hastalarını yönlendirdiği devmecilerden biri. “Meme ucu dövmesi yaptıran kadını bir müşteri gibi değil, önemli bir sıkıntısını aşmak için gelen hasta gibi görüyorum” diyor.

Steril koşullarda yapılmayan dövmeler pekçok hastalığa zemin hazırlayabiliyor. Güleryüz, her müşterisinde olduğu gibi meme kanserli kadınlara yaptığı dövmelerde de sterizasyona önem veriyor. “Kullandığım tüm aletleri ultrasonik yıkayıcıda temizledikten sonra otoklav cihazında basınçlı buhar altında 127 derecede tutuyorum. Stüdyomu her gün zefiranla temizletiyorum. Kullandığım iğneler, boya kaplarının hepsi tek kullanımlık. Bitki köklerinden elde edilen ithal boyaları tercih ediyorum” diyor.

Meme başı dövmeleri yaklaşık bir saat sürüyor ve gerçeğine yakın bir görüntü elde edilebiliyor. Tek meme alınmışsa, sağlam kalan memenin rengi ve büyüklüğüne yakın, ikisi de alınmışsa yine hastaların tercihleri ve cilt renklerine uygun meme ucu dövmesi yapılıyor. Meme başının altı ve yanlarına gölgeler yapılarak derinlik hissi veriliyor. Meme başına, süt kanallarını oluşturmak için beyaz ve kırmızı renkler kullanılıyor. Gerçeğe çok yakın ve kolay kolay farkedilmeyen meme ucu elde ediliyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst